“Τρίζει” η υποψηφιότητα Μπακογιάννη! Απίστευτη εξέλιξη που φέρνει τα πάνω κάτω στο Δ. Αθηναίων

Κοινοποίηση:
bakog

Εκτός ψηφοδελτίων έθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης υποψήφιο διαμερισματικό σύμβουλο στην πέμπτη κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, έπειτα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο φαρμακείο του στρατιωτικού νοσοκομείο 401 και έχει αποταχθεί από τον ελληνικό στρατό.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα, πρόκειται για τον φαρμακοποιό Γ.Γ., ο οποίος διατηρεί σήμερα ιδιωτικό φαρμακείο μετά την απόταξή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υποψήφιος πριν από δέκα χρόνια ήταν διευθυντής φαρμακείου στο 401 ΓΣΝΑ. Επειτα από καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική εσωτερική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, ο Γ.Γ. ήταν ο υπεύθυνος για μια σειρά υπερκοστολογήσεων και αγοράς υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα και σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διατηρούσε παράνομα συνεταιριστικό ποσοστό σε ιδιωτικό φαρμακείο σε κεντρική συνοικία της Αθήνας.

Η έρευνα στα οικονομικά του φαρμακείου του 401 ΓΣΝΑ έγινε από ελεγκτές του στρατού και, σύμφωνα με αυτήν, ο Γ.Γ. θεωρήθηκε υπεύθυνος για σειρά οικονομικών ατασθαλιών στις χρήσεις των ετών 2008, 2009 και 2010: σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί παραγγελίες ύψους σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ για τις οποίες δεν υπήρχαν εντολές προμήθειας, από τις οποίες υλικό αξίας 290.000 ευρώ δεν συνοδευόταν από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Ειδικά για τη χρήση του 2008, όπου ήταν διευθυντής-διαχειριστής, του καταλογίστηκαν άλλες 200.000 ευρώ ως «τρύπα» στα οικονομικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: