Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Οξφόρδη και στην AstraZeneca για να καλύψουν τον θάνατο του εθελοντή των δοκιμών

Κοινοποίηση:
εμβολιο

Το εμβόλιο για την Covid-19 του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca ακολουθεί με ακρίβεια τις γενετικές οδηγίες που προγραμμάτισαν οι σχεδιαστές του για να προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με λεπτομερή ανάλυση ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής.

«Το εμβόλιο κάνει όλα όσα περιμέναμε και αυτό δεν αποτελεί παρά καλά νέα στον αγώνα μας κατά της νόσου», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μάθιους, ειδικός στην Ιολογία του Bristol University, επικεφαλής της έρευνας.

Νωρίτερα, τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση θανάτου ενός από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη νόσο Covid-19.

Όπως επιβεβαιώθηκε ο 28χρονος γιατρός Ζοάο Πέδρο Ρ. Φειτόσα από το Ριο Ντε Τζανέιρο ήταν ο ασθενής που πέθανε τις τελευταίες 15 ημέρες λόγω επιπλοκών από τον Covid-19. Ήταν εθελοντής στην έρευνα σχετικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης. Ο Εθνικός οργανισμός Υγείας της Βραζιλίας (Anvisa) δεν έχει διευκρινίσει ακόμα εάν έλαβε το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο, ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg δεν είχε χορηγηθεί στον 28χρονο το εμβόλιο πριν από τον θάνατό του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: