Τρέχουν και δεν φτάνουν οι “ειδικοί” του Κούλη για γλιτώσουν από τα χειρότερα – Ομολογία του Καπραβέλου για τα ειδεχθή μέτρα και την επιδημία

Κοινοποίηση:
καπραβελος

Ένας ακόμα «ειδικός» παραδέχεται ότι τα μέτρα διαχωρισμού των πολιτών δεν είχαν κανένα νόημα, καθώς σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, δεν πρόκειται να χτίσουμε το λεγόμενο τείχος ανοσίας!
«Ο κορωνοϊός μας έχει ξεγελάσει όλους, έχει αλλάξει την εικόνα, παρακάμπτει και τα εμβόλια άρα η ανοσία πλέον απομακρύνεται, βλέπουμε ότι οι παραλλαγές απαιτούν νέα εμβόλια, επομένως η ανοσία αγέλης δεν είναι εφικτή στο άμεσο διάστημα και οι μεταλλάξεις θα είναι συνεχώς μπροστά μας», είπε ο Νίκος Καπραβέλος, σχολιάζοντας την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «μέσα στο 4ο κύμα μας προέκυψε η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, το αποτύπωμα της οποίας έχει αρχίσει και φαίνεται ήδη. Οι πρώτοι ασθενείς με Όμικρον χτύπησαν ήδη την πόρτα της εντατικής, έχουμε και διασωληνωμένους αλλά και τα μηνύματα που παίρνουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι στο κατακόκκινο, καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων, είναι ότι δίνει νοσηρότητα και θανάτους».

Ο κ. Καπραβέλος υπενθύμισε τις συστάσεις του ΠΟΥ, οι οποίες είναι «προσέξτε, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» και πρόσθεσε ότι από την μία μεριά ο ιός κάνει την δουλειά του και αλλάζει δηλαδή το όχημα διασποράς του.
Όμως εμείς από την άλλη διαθέτουμε καλύτερα όπλα όπως τα αντιικά φάρμακα που χορηγούνται στις πρώτες ημέρες για να αποτρέψουν την εξέλιξη της νόσου και παράλληλα υπάρχουν 50 ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με νέα πολυδύναμα εμβόλια που θα πιάνουν και τις μεταλλάξεις. Βεβαίως ο ίδιος «ξέχασε» να αναφερθεί στα μονοκλωνικά, τα οποία σταμάτησε να προμηθεύεται η κυβέρνηση.

Για αυτό και «στο επόμενο κύμα που θα χτυπήσει πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να είναι ηπιότερο», τονίζει ο κ. Καπραβέλος, λέγοντας πως «αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να αισιοδοξούμε χωρίς αντικειμενικά δεδομένα. Είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί βλέπουμε να μην τελειώνει η Δέλτα, η Όμικρον ακόμα δεν έχει αφήσει το αποτύπωμά της, οι κλίνες είναι γεμάτες από βαρύτατα περιστατικά και δυστυχώς ο Ιανουάριος θα κλείσει με περισσότερους από 2000 νεκρούς, άρα δεν έχουμε φτάσει σε σημείο ύφεσης, με αποτέλεσμα η ανησυχία μας να είναι μεγάλη».
Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να προστατεύουν, ειδικά με την αναμνηστική δόση, ενώ υπενθύμισε ότι από τους διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10.

«Εξακολουθεί να έχει αποτελεσματικότητα και ισχύ το εμβόλιο και αυτό έχουμε στην διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε την βαριά νόσηση, παρότι λέμε ότι θα βγουν νέα πολυδύναμα εμβόλια», τόνισε ο κ. Καπραβέλος και επισήμανε για μια ακόμα φορά τη σημασία της συμμόρφωσης στους υγειονομικούς κανόνες γιατί αυτό θα αποτρέψει τον ιό να κάνει την καταστροφή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ρέ Καπραβέλο άν ήσουν αξιοπρεπής γιατρός καί όχι ένας άθλιος κομπογιαννίτης δέν θά έπιανες ποτέ στό στόμα σου τήν φράση ανοσία τής αγέλης,τό μεγαλύτερο ψέμα στήν ιστορία τής ιατρικής.
    “Οί πρώτοι ασθενείς χτύπησαν ήδη τήν πόρτα τής εντατικής”
    Ού νά χαθείς Ψευτοθόδωρε,τρομοκράτη.
    Γερμανικές κρατικές ειδήσεις “Tagesschau” 21.1.2022
    ” ή νέα μετάλλαξη Ομικρον επιβαρύνει μόνο τά κανονικά νοσοκομεία.Στίς εντατικές μονάδες δέν έχουμε ασθενείς μέ Ομικρον”
    “Τό κύμα τής νέας μετάλλαξης Ομικρον δέν έχει φτάσει στίς εντατικές μονάδες”
    Γερμανικές κρατικές ειδήσεις ZDF σήμερα 21.1.2022
    “Πρός στιγμή δέν έχουμε επιπτώσεις τής μετάλλαξης Ομικρον στίς μονάδες εντατικής θεραπείας” δήλωσε ό πρόεδρος τής γερμανικής εντατικής καί επείγουσας ιατρικής Δρ.Γκέρνοτ Μάρξ.
    Γιάννης Λάκων

  2. ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΕ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΕ ΤΗΛΕΕΙΔΙΚΕ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ.

Comments are closed.