Το Instagram μειώνει τις πληρωμές από τα Reels – Την “έφερε” σε influencers και δημιουργούς περιεχομένου

Κοινοποίηση:
instagram-tiktok

Οι δημιουργοί περιεχομένου, που κερδίζουν χρήματα χρησιμοποιώντας το Instagram Reels, λένε ότι οι πληρωμές τους έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και οι μετρήσεις-στόχοι για τη δημιουργία εσόδων έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με τους Financial Times. Οι πληρωμές μειώνονται έως και 70 τοις εκατό ανά προβολή και τα βίντεο χρειάζονται εκατομμύρια περισσότερες προβολές για να πληρωθούν οι δημιουργοί.

Το Πρόγραμμα μπόνους Reels Play, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, προσφέρει χρηματικές ανταμοιβές στους δημιουργούς περιεχομένου που δημοσιεύουν στο Reels (ένας κλώνος του TikTok, της μεγαλύτερης εφαρμογής βίντεο σύντομης διάρκειας). Οι πληρωμές κυμαίνονταν από 600 $ έως και 35.000 $ εάν τα βίντεο έφταναν έναν στόχο προβολών, αλλά οι δημιουργοί εξέφρασαν παράπονα σχετικά με τον τρόπο καθορισμού των πληρωμών και των στόχων. Το πρόγραμμα μπόνους είναι μέρος μιας υπόσχεσης της Meta, στην οποία ανήκει το Instagram, να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους δημιουργούς περιεχομένου μέχρι το 2022.

Οι δημιουργοί λένε ότι οι αλλαγές στο σύστημα πληρωμών δεν εξηγήθηκαν από την εταιρεία. Ένας δημιουργός είπε στους Financial Times ότι το εξατομικευμένο όριο για πληρωμή έως και 35.000$ είχε αυξηθεί από 58 εκατομμύρια προβολές σε 359 εκατομμύρια προβολές.

Άλλες εταιρείες όπως η TikTok και το Snapchat έχουν εισαγάγει παρόμοιες μεθόδους πληρωμής καθώς ανταγωνίζονται για να κρατήσουν τους δημιουργούς στην πλατφόρμα τους. Και ενώ οι πληρωμές απευθείας από πλατφόρμες μπορεί να είναι προσοδοφόρες για λίγο, οι δημιουργοί επέκριναν αυτά τα προγράμματα, λέγοντας ότι τα πιθανά κέρδη είναι χαμηλότερα και λιγότερο προβλέψιμα από τα έσοδα από διαφημίσεις. Οι πληρωμές από τα Reels είχαν σκοπό να επιβραβεύσουν χρηματικά την ανάρτηση σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή του Instagram, το TikTok. Η μείωση αυτών των πληρωμών θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους δημιουργούς από το να επικεντρωθούν στο Instagram, αντί για το TikTok, όταν πρόκειται για βίντεο σύντομης διάρκειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: