Το χρώμα των ούρων θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου

Κοινοποίηση:
vdvd

Ακόμα και από τα ούρα και, συγκεκριμένα, από το χρώμα τους μπορεί να διαγνωσθεί τυχόν ασθένεια από καρκίνο της ουροδόχου κύστης.
Η ασθένεια του καρκίνου μπορεί να διαγνωστεί από έναν γιατρό ακόμα και από το χρώμα των ούρων.

Εάν εντοπίσετε αυτό το σημάδι αρκετά σύντομα, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης μπορεί συχνά να διαγνωσθεί νωρίς και είναι θεραπεύσιμος σε πολλές περιπτώσεις με ακτινοθεραπεία ή επέμβαση αφαίρεσης της ουροδόχου κύστης σας (κυστεκτομή).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «The Express», το αίμα στα ούρα (που ονομάζεται αιματουρία) είναι το πρώτο σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Μπορεί να υπάρχει αρκετό αίμα και το χρώμα των ούρων να αλλάζει σε πορτοκαλί, ροζ ή, σπανιότερα, σκούρο κόκκινο.

Ακόμα, μερικές φορές, το χρώμα των ούρων είναι φυσιολογικό αλλά μικρές ποσότητες αίματος εντοπίζονται όταν γίνεται ανάλυση ούρων λόγω άλλων συμπτωμάτων ή στο πλαίσιο γενικού ιατρικού ελέγχου.

Επίσης, το αίμα μπορεί να υπάρχει τη μια ημέρα και να απουσιάζει την άλλη, με τα ούρα να παραμένουν διαυγή για εβδομάδες ή και μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, εάν ένα άτομο έχει καρκίνο της ουροδόχου κύστης, κάποια στιγμή το αίμα επανεμφανίζεται.

Ποια τα συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης

Συνήθως, κατά τα πρώτα στάδια του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, δηλαδή πριν εξαπλωθεί, προκαλείται αιμορραγία με ελάχιστο ή καθόλου πόνο ή άλλα συμπτώματα και έτσι καθίσταται δύσκολη η έγκαιρη διάγνωση.

Το αίμα στα ούρα δεν σημαίνει πάντα ότι έχετε καρκίνο της ουροδόχου κύστης και, τις περισσότερες φορές, προκαλείται από άλλες αιτίες όπως είναι μια λοίμωξη, οι καλοήθεις όγκοι ή οι πέτρες στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.

Παρ’ όλα αυτά, εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Εάν ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και έχει εξαπλωθεί, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Πυελικός πόνος.
Πόνος στα οστά.
Ακούσια απώλεια βάρους.
Πρήξιμο των ποδιών.
Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει αλλαγές στην ούρηση.
Αυτές είναι οι εξής:
Πρέπει να ουρείτε συχνότερα από το συνηθισμένο.
Πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση.
Νιώθετε σαν να πρέπει να πάτε αμέσως να ουρήσετε, ακόμα και όταν η κύστη σας δεν είναι γεμάτη.
Δυσκολία στην ούρηση ή αδύναμη ροή ούρων.
Πρέπει να σηκωθείτε για να ουρήσετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αυτά τα συμπτώματα είναι πιο πιθανό να έχουν προκληθεί από ουρολοίμωξη, πέτρες στην ουροδόχο κύστη, υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη ή διευρυμένο προστάτη στους άνδρες.
Η χημειοθεραπεία είναι η πιο κοινή θεραπεία των καρκίνων και μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο των συμπτωμάτων του καρκίνου της ουροδόχου κύστης εάν αξιοποιηθεί έγκαιρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: