Το μόνο θετικό – Οι νέες καμπίνες στα αεροπλάνα λόγω του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
air

Ο κορωνοϊός, όπως ήδη γνωρίζουμε και έχουμε βιώσει, έχει «ταράξει» τις ζωές όλων και στον τομέα της υγείας, και της οικονομίας και των μετακινήσεων μας.

Έτσι, μία ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να δημιουργήσει τον τρόπο που θα πρέπει να είναι πλέον το εσωτερικό των αεροπλάνων προκειμένου τα ταξίδια να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους επιβάτες.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι σχεδιαστές, οι νέες καμπίνες θα περιλαμβάνουν καθίσματα με διαχωριστικά και την αφαίρεση συστημάτων ψυχαγωγίας κατά την πτήση. Ο σχεδιασμός αφορά τόσο τις θέσεις στην business class όσο και αυτές στην economy με στόχο να είναι ανθεκτικές στο μέλλον απέναντι σε πιθανές νέες πανδημίες.

Τα σχέδια ανήκουν στην βρετανική εταιρεία «Priestmangoode», με την ονομασία «καθαρός ουρανός». Οι καμπίνες θα διαθέτουν ακόμα επιφάνειες που θα μπορούν να καθαριστούν άμεσα, μια και τα καθίσματα χρησιμοποιούν «φωτοχρωμικά και θερμοχρωμικά μελάνια» που λειτουργούν με νέες μεθόδους καθαρισμού, όπως UVC και θερμοκαθαρισμό.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, ελπίζουν πως τα νέα σχέδιά τους θα αποδειχθούν ιδιαίτερα ασφαλή στο μέλλον για τις αεροπορικές εταιρείες σε ενδεχόμενο έξαρσης νέων πανδημιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: