Το λένε και δεν ντρέπονται – ΔΕΔΔΗΕ: Το 2019 κόπηκε το ρεύμα σε 227.418 καταναλωτές

Κοινοποίηση:
dedie

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τις εντολές αποκοπής μετρητών από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος, σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους οφειλέτες.

Όπως προκύπτει από την έκθεση πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το 2019, οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κακοπληρωτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έλαβε από τους προμηθευτές ρεύματος 360.644 εντολές αποσύνδεσης των παροχών πελατών τους και εκτέλεσε 227.418. Από αυτούς επανασυνδέθηκαν, δηλαδή πλήρωσαν τις οφειλές τους όταν τους κόπηκε το ρεύμα, 111.298.

Το 2019, όπως προκύπτει από τη διαφορά εντολών αποσύνδεσης και επανασύνδεσης, έμειναν χωρίς ρεύμα 116.120.

Οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος, λόγω των καθυστερήσεων εκτέλεσης από τον ΔΕΔΔΗΕ των εντολών αποσυνδέσεων παροχών οφειλετών – πελατών τους, προχωρούσαν στη συνέχεια και στην εφαρμογή ενός ακόμη μέτρου.

Πρόκειται για την «παύση εκπροσώπησης».

Δηλαδή οι πάροχοι, είτε η ΔΕΗ είτε οι ιδιώτες, όταν διαπιστώνουν ότι ο Διαχειριστής αργεί να εκτελέσει την εντολή για τη διακοπή ηλεκτροδότησης συνεχίζουν με την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας.

Με τον τρόπο αυτό δηλώνουν ότι ο οφειλέτης δεν είναι πια πελάτης τους κι εκείνος με τη σειρά του μεταπίπτει στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας. Δηλαδή, συνεχίζει να ηλεκτροδοτείται, αλλά με υψηλότερη τιμή χρέωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, για το 2019 οι εντολές παύσης εκπροσώπησης που δόθηκαν από τους προμηθευτές στον Διαχειριστή ανήλθαν σε 310.333 και εκτελέστηκαν οι 280.962.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ‘ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΄ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ!

  2. Θα σας περιγράψω μισ περίπτωση που δεν ξέρω αν οφείλεται σε βλακεία η σε αλητεία,φίλη το 11 μετακόμισε από το διαμέρισμα ιδιοκτησίας της σε μονοκατοικία λίγο έξω από την πόλη,δεν είχαν κσνει διακοπή ρεύματος γιατι δεν τους ενδιέφερε να πληρώνουν τον ετσι και αλλιώς μικρό λογαριασμό, πριν τρεις μήνες αποφάσισαν να μεταβιβασουν το διαμέρισμα στο πσιδι τους και με το καινούργιο συμβόλαιο ζήτησαν και από την ΔΕΗ να γίνει αλλαγή στο όνομα,τους ήρθε λοιπόν από την ΔΕΗ ένας λογαριασμός γύρω στις 3500 χιλ,ευρώ για ρευματοκλοπη από το 11,όσο και να προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι ο λογαριασμός ήταν χαμηλός γιατί δεν έμεναν μέσα ειναι σαν νσ μιλάνε σε τοίχο,το μονο που μπορούν να κσνουν τοτς λενε εινσι να τα πληρώσουν σε οκτώ ισόποσες δοσεις

  3. Είδες ποτέ δημόσιο υπάλληλο κρατικόδιαιτο να ντρέπεται η να ωχρια??
    ουδεποποτε! Έχει μπει στην τσίπα τους στο DNA τους να μας γλεντανε.. μου συστήνονται ορισμένοι σαν υπάλληλοι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ και γυρνάει το στομάχι μου ανάποδα. τους έχω σιχαθεί

  4. 227.418 + 1 (Εγω)! Απο τον Οκτωβριο του 2019. Δεν πτοουμαι! Την ακρη, την βρηκα! Τι κομμαντο, θα ημουν, αλλωστε! Παντως, την χαρη, να υπογραψω διακανονισμο, ενω γνωριζω, οτι με/μας κλεβουν πατοκορφα, δεν θα τους την κανω! Στο μεταξυ, εκκρεμει και η Μηνυση μου! Θα καραφλιασετε, οταν πληροφορηθειτε, το τι κλεψιμο, πεφτει!

  5. Δεν υπαρχουν λογια να περιγραψουμε τα αισχη που κανη η ΔΕΗ μαζι με τους παρατρεχαμενους που κουβαλαει μεσα στα τιμολαγια.εχει καταστρεψη την ελλαδα ολα αυτα τα μνημονιακα χρονια, σε χιλιαδες σπιτια εχει κοψει το ρευμα. εχει κοψει το ρευμα σε εκατονταδες επιχειρησης και της εχει οδηγηση στο λουκετο.και αλλα πολλα που εχουν κανει, καποια στιγμη θα λογοδοτησουν.

Comments are closed.