Το «κτήνος», το προεδρικό όχημα, άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας για χάρη του Τζο Μπάιντεν [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
A U.S. Secret Service agent changes the license plate on President Joe Biden's limousine near the North Portico of the White House, Wednesday, Jan. 20, 2021, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon, Pool)

Το προεδρικό όχημα παρέλαβε τον Τζο Μπάιντεν στην πρώτη επίσημη μετακίνηση ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Προηγουμένως όμως, το τεράστιο αυτοκίνητο είχε φροντίσει να αλλάξει αριθμό πινακίδας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τζο Μπάιντεν κατευθύνθηκε στα ενδότερα του Καπιτωλίου. Εκεί, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ υπέγραψε τις πρώτες του διοικητικές πράξεις, μία για να επικυρώσει την ημέρα της ορκωμοσίας και δύο ακόμη με τις υποψηφιότητες των υπουργών και υφυπουργών της νέας του κυβέρνησης.

Λίγο αργότερα, το «κτήνος», όπως αποκαλείται το προεδρικό αυτοκίνητο στάθμευσε έξω από το Καπιτώλιο προκειμένου να παραλάβει εκείνον και την Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν. Το όχημα θα κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο, με την Τζιλ και τον Τζο Μπάιντεν να διανύουν τα τελευταία μέτρα πριν την προεδρική κατοικία με τα πόδια.

Εκείνο όμως που παρατήρησαν κάποιοι ήταν πως το «κτήνος» δεν ήταν το ίδιο με εκείνο που μετέφερε τον προκάτοχο του Τζο Μπάιντεν. Το όχημα είχε αλλάξει πινακίδα και έφερε πλέον τον αριθμό 46. Με τον τρόπο αυτό, αποτίεται ένας ιδιότυπος φόρος τιμής στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: