Το θέμα δεν είναι ο Πρίγιοβιτς, ο αντικαταστάτης του είναι το θέμα!

Κοινοποίηση:
prijovic

Θα ήταν ψέματα αν υποστηρίζαμε ότι οι εξελίξεις στην περίπτωση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, δεν ήταν αναμενόμενες. Η εκπληκτική πορεία του Σέρβου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τα εντυπωσιακά του στατιστικά, ήταν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα προσέλκυαν ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Αλήθεια επίσης είναι ότι, η πρότασης από τους Σαουδάραβες ήρθε σε κακό timing για τον ΠΑΟΚ. Αν είχε ολοκληρωθεί η χρονιά και ο Δικέφαλος είχε πετύχει τους στόχους του, η πώληση θα είχε ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Μεσούσης της περιόδου όμως, η αποχώρηση του Σέρβου είναι πρόβλημα.

Έχει πετύχει τα 9 από τα 24 γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αντιληφθούμε το κενό που θα δημιουργηθεί από την απουσία του. Το πάθος του, η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο, η επαγγελματική του νοοτροπία, το αγωνιστικό και ψυχολογικό «δέσιμο» με την ομάδα, είναι στοιχεία που δεν θα βρει εύκολα ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του παίκτη που θα επιλέξει για να τον αντικαταστήσει.
Ο Πρίγιοβιτς είναι μια μηχανή για γκολ. Θεωρώ περιττό να περιγράψω το μέγεθος της προσφοράς του στα δυο χρόνια που βρίσκεται στην Τούμπα. Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι, η αντικατάσταση του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγει στην αγορά με γεμάτο το… πορτοφόλι, αυτό όμως δεν είναι αρκετό για μια πετυχημένη κίνηση.

Γνωρίζουμε καλά, τον υψηλό βαθμό δυσκολίας, στον τομέα της προσαρμογής ενός παίκτη στα δεδομένα μιας ομάδας τον Ιανουάριο. Να σημειώσουμε βέβαια ότι και ο Πρίγιοβιτς, χειμώνα ήρθε στον ΠΑΟΚ από την Λέγκια και δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Ωστόσο η εύκολη προσαρμογή παικτών που αποκτώνται στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δεν είναι ο κανόνας.

Θεωρώ λοιπόν δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ρίξει όλο το βάρος, στην επιλογή του παίκτη που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς. Καλώς ή κακώς, δεν μπορεί σε μια χρονιά πρωταθλητισμού ο Λουτσέσκου να στηριχθεί στους Ακπόμ και Καρέλη. Θεωρητικά θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό. Πρακτικά όμως αποτελεί τεράστιο ρίσκο. Και δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους ρίσκα στη φετινή περίοδο.

Πάμε παρακάτω. Να εξηγήσω γιατί δεν μπορεί κανείς να φρενάρει την μετακίνηση του παίκτη στην Αλ Ιτιχάντ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αρνηθεί τα 10.000.000 ευρώ που προσφέρει η Αλ Ιτιχάντ, με δεδομένο ότι το ποσό καλύπτει την ρήτρα του παίκτη. Ακόμα κι αν πρόθεση τους είναι να τα δώσουν σε 4 δόσεις (μέχρι το τέλος της περιόδου) όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Δικέφαλος δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην μετακίνηση του παίκτη.

Ακόμα κι αν μπορούσε νομικά να βρει τρόπο, δεν θα είχε κανένα νόημα να κρατήσει έναν παίκτη, κυριολεκτικά ξενερωμένο. Θα του ήταν εντελώς άχρηστος. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο των εκατομμυρίων, δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες καταστάσεις. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Είναι αδύνατο ο Πρίγιοβιτς να αρνηθεί το μυθικό συμβόλαιο που του προσφέρουν οι Σαουδάραβες. Ποιος θα έλεγε όχι σε 25.000.000 ευρώ, εξασφαλισμένα για συμβόλαιο 4 ετών; Χρήματα που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσφέρει για να δελεάσει τον παίκτη. Και δεν θα είχε καμία σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική, να προσφέρει ο Σαββίδης ένα παρόμοιο ποσό στον Πρίγιοβιτς. Ούτε καν το μισό.

Τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες κινήσεις ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν τα χρήματα και η διάθεση να διατεθούν. Το ποσό που προσφέρει η Αλ Ιτιχάντ στον Σέρβο φορ, είναι εξωπραγματικό και τον εξασφαλίζουν για μια ζωή.

Ναι, φεύγει από τον ανταγωνισμό, φεύγει από την Ευρώπη, θα χάσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτό το ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ αλλά η εφ΄ όρου ζωής εξασφάλιση του καθώς επίσης και της οικογενείας του, έχουν μεγαλύτερη αξία. Ας μη γελιόμαστε. Το να ρίχνει κανείς το ανάθεμα σε έναν επαγγελματία που φεύγει από τον ΠΑΟΚ για μυθικό συμβόλαιο, είναι τουλάχιστον αστείο.

Από τον ΠΑΟΚ έφυγαν παίκτες που ορκίζονταν αιώνια πίστη και άλλα τέτοια γραφικά, για ψίχουλα. Όπως επίσης δεν μπορούμε να ασκούμε κριτική στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την εξέλιξη της υπόθεσης Πρίγιοβιτς. Κριτική θα ασκήσουμε σε περίπτωση που δεν χειριστεί σωστά το θέμα της αντικατάστασης του και δεν φροντίσει να δώσει στον προπονητή τα απαραίτητα όπλα για να ολοκληρωθεί η χρονιά με επιτυχία.

Οπλα για τον προπονητή είναι η σωστή διαχείριση του θέματος των συμβολαίων που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, μια προθήκη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ίσως ένας παίκτης για το αριστερό άκρο της άμυνας. Και φυσικά όπως προαναφέρω γρήγορα αντανακλαστικά για τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς.

sdna.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: