Το ζήσαμε κι αυτό! Κρεβάτια για τους σεισμόπληκτους στο κλειστό του μπάσκετ μόνο για… εμβολιασμένους!

Κοινοποίηση:
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Ηράκλειου Κρήτης.Το επίκεντρο του σεισμού, ήταν 5χλμ στο Αρκαλοχώρι, όπου υπάρχουν μεγάλες καταστροφές.Κατάρρευση εκκλησίας, νεκρός ένας εργάτης, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Έντονες είναι οι διεργασίες των αρμόδιων φορέων για την προετοιμασία κλειστών χώρων φιλοξενίας των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι ενόψει της πτώσης θερμοκρασίας και των βροχών που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες.

Ήδη από το πρωί στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου μαζί με άλλους φορείς ετοιμάζουν το κλειστό του μπάσκετ προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι παραμένουν άστεγοι ή μένουν στις σκηνές στις οποίες δεν προστατεύονται οι άνθρωποι από το κρύο και τις βροχές.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, στο κλειστό του μπάσκετ δεν πρόκειται να μπουν ανεμβολίαστοι πολίτες ακόμα και αν έχουν χάσει το σπίτι τους εξαιτίας του σεισμού.

Σε χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων αρχών αποφασίστηκε ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα που αφορούν τους κλειστούς κοινούς χώρους ακόμα και κάτω από αυτές τις ειδικές συνθήκες.

«Οι οδηγίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι σε ένα κοινό χώρο δεν μπορεί να μπει μεικτός πληθυσμός ακόμα και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει ειπωθεί είναι πως στο κλειστό θα είναι αρχικά εμβολιασμένοι με rapid test», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς.

Σε ποια περίπτωση μπορεί να μπει εμβολιασμένος στο κλειστό

Μόνο σε μία περίπτωση θα μπορεί να μπει ανεμβολίαστος στο κλειστό κι αυτό αν άμεσα κάνει το μονοδοσιακό εμβόλιο.

«Θα μπορεί να μπει ένας ενήλικας με rapid test εφόσον άμεσα κάνει το μονοδοσιακό εμβόλιο», τόνισε σχετικά ο κ. Βαμβακάς υπογραμμίζοντας παράλληλα πως και στη συνέχεια θα γίνονται rapid test για την παρακολούθηση, όπως άλλωστε ορίζουν τα πρωτόκολλα.

Έντονη ανησυχία από τους σεισμόπληκτους

Έντονη είναι η ανησυχία από τους σεισμόπληκτους που δεν έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται στις σκηνές.

«Εμείς τι θα κάνουμε; Πού θα πάμε; Θα μείνουμε στο κρύο και την παγωνιά;», ανέφεραν με εμφανή τα σημάδια της απελπισίας κάτοικοι του καταυλισμού του Αρκαλοχωρίου στο cretapost.

Μάλιστα, υπάρχουν οικογένειες που είναι μόνο δύο μέλη εμβολιασμένα τα οποία δεν θέλουν να χωριστούν.

«Πρέπει οι αρμόδιοι να σταματήσουν να κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό, ειδικά όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για το αν θα μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα καφέ σε κλειστό χώρο, μιλάμε για το πώς θα προστατευτούμε από το κρύο και τις βροχές αφού δεν έχουμε σπίτι να μείνουμε. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για εμάς;», τόνισε μία γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στα hot spot και τις δομες ομως οι επενδυτές μενουν ανετα και χωρις μπολι..

  2. Βρε κρετινοι που ο Θεός να σας κάνει ειδικούς ενώ στην πράξη αποδεικνύεστε άσχετοι και ανίδεοι δεν λαμβάνετε υπ όψιν σας τις μελέτες που λένε ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και όλους τους υπόλοιπους εμβολιασμένους και μη.Ουστ ζώα!!!!

Comments are closed.