Το είπε, δεν κρατήθηκε – Θ.Σκυλακάκης: «Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα δεύτερο lockdown»

Κοινοποίηση:
A municipal worker wearing a protective suit disinfects Syntagma square, after the Greek government imposed a nationwide lockdown to contain the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in Athens, Greece, March 23, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Στο ερώτημα αν η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο ενδεχόμενο lockdown απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

«Αν πάμε σε lockdown στην Αττική, το απεύχομαι αλλά δεν το αποκλείω τελείως. Δεν θα κρατήσει τόσο πολύ αλλά μισή διάρκεια από προηγούμενο.

Τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι 1-2 μονάδες αλλά όχι κάτι εκτός δυνατότητας οικονομίας μας να το αντέξει. Θα πλήξει ασφαλώς το έλλειμμα. Αλλα το κυριότερο θα καθυστερήσει ανάκαμψη οικονομίας και θα ξαναχτυπήσει εταιρίες που τώρα σηκώνουν κεφάλι. Κι εκεί θα χρειαστεί άμεση βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου lockdown «είχαμε μια απώλεια του 15%».

«Αν υποθέσουμε ότι θα διαρκέσει ένα 20ήμερο τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι μία με δύο μονάδες», συμπλήρωσε και τόνισε ότι ανησυχεί πως αυτό θα καθυστερήσει την ανάταξη της οικονομίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: