Το γλυκό σνακ που δεν ανεβάζει το σάκχαρο

Κοινοποίηση:
sakxaro

Ο ρόλος της διατροφής είναι καθοριστικός για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, αλλά και για την ρύθμιση του σακχάρου σε περίπτωση νόσου.

Σύμφωνα με μελέτη σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2,  η κορινθιακή σταφίδα (που αντικατέστησε δύο μικρομερίδες άλλων φρούτων του διαιτολογίου) βοηθά στη ρύθμιση της διαστολικής (μικρής) πίεσης αυτών των ατόμων και μάλιστα χωρίς να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, όπως θα περιμέναμε λόγω των αυξημένων σακχάρων που εμπεριέχει η σταφίδα. Κρίνεται, λοιπόν, ασφαλής και γι’ αυτό το ιδιαίτερο γκρουπ ασθενών.

Καλό είναι βέβαια εάν αποφασίσετε να τις εντάξετε στο διαιτολόγιό σας και έχετε σακχαρώδη διαβήτη να συμβουλευτείτε τον γιατρό που σας παρακολουθεί, καθώς και τον διαιτολόγο που σας συμβουλεύει, για να σας υποδείξει τον καλύτερο τρόπο.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι πολύ πρόσφατα δεδομένα  αναδεικνύουν την κορινθιακή σταφίδα ως όπλο και κατά της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος, μιας κατάστασης που ο λαός αναφέρει ως «λίπος στο συκώτι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Απο 200 και με τα γνωστα φαρμακα …Μπορει να σε στειλει μακροπροθεσμα στους αγγελους!..Ποιος ειδημων σοβαρος τα λεει αυτα?Αυτα ισχυουν για ενα υγιη ανθρωπο.

Comments are closed.