Το αστέρι των ‘80s που μέτρησε 27 αισθησιακές ταινίες αλλά έζησε στη σκιά της Τίνας Σπάθη

Κοινοποίηση:
PO3

Μόνικα ή Μαρία Δημητρίου, Μάγια ή Ελένη Μήτρου, Μόνικα Δανού, Νόνικα Γαλέου και Μόνικα Άντλερ. Σου θυμίζουν κάτι αυτά τα ονόματα; Μήπως σε ταξιδεύουν πίσω στα ‘80s, όταν το ελληνικό πορνό της βιντεοκασέτας ήταν σε πλήρη άνθηση, στέλνοντας όλα τα αρσενικά –έφηβα και μη- στα video club της γειτονιάς τους;
Αν ναι, πέτυχες διάνα. Μιλάμε για τη γυναίκα που τόλμησε το σκληρό πορνό στη συντηρητική ελληνική κοινωνία  της εποχής εκείνης, η οποία λάτρευε να εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα σε κάθε παραγωγή που συμμετείχε.

27 ταινίες με άγριο sex χάρισε στο κοινό της η Μόνικα, που θεωρήθηκε άξια αντίζηλος της Τίνας Σπάθη, την οποία ωστόσο δεν έφτασε ποτέ σε δημοτικότητα, αν και είχε τύχει να παίξουν μαζί.
PO2
Η ίδια, κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική βιομηχανία πορνό το 1982 με την ταινία «Ο κος καθηγητής» που φέρει την υπογραφή του Στράτου Μαρκίδη. Να πούμε ότι πέρασε απαρατήρητη; Δεν πέρασε.

Παρά τις αδιαμφισβήτητες χάρες της, όμως, δεν έγινε ποτέ πρώτο όνομα αν και έμεινε στον χώρο τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Σήμα κατατεθέν της, τα δύο μικροσκοπικά τατουάζ στα μπράτσα της, χαρακτηριστικό από το οποίο οι περισσότεροι την αναγνώριζαν στις βιντεοκασέτες πορνό ακόμα και όταν το όνομά της –ένα από τα πολλά τελοσπάντων- έλειπε από τους τίτλους.

PO1

Στις μεγαλύτερες επιτυχίες της συμπεριλαμβάνονται οι hardcore ταινίες Ανώμαλοι έρωτες στη Σαντορίνη, Από πίσω… με αγάπη και πιο μαλακά!, Ανώμαλα μοντέλα, Ξεσκίστε με, Το ψωνιστήρι της Ομόνοιας, Η κρουαζιέρα της ανωμαλίας και πολλές ακόμα.

Hardcore μεν, με χυδαίες ατάκες που προκαλούν γέλιο δε, όπως άλλωστε και κάθε τσόντα των ‘80s!

Μετά τη δύση της ελληνικής βιντεοκασέτας –που προκλήθηκε λόγω της διεθνούς βιομηχανίας πορνό και την ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα-, το κορίτσι με τα σγουρά, ξανθά μαλλιά που έζησε στη σκιά των πρώτων ονομάτων του ελληνικού πορνό εξαφανίστηκε.

Άφησε, ωστόσο, πίσω του υλικό που… θρέφει γενιές και γενιές. Και μια αναδρομή στα αρχεία της «αθάνατης ελληνικής τσόντας» θα στο επιβεβαιώσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: