Το ΣτΕ δικαίωσε την Καίτη Γαρμπή για την υπόθεση φοροδιαφυγής – Αναλυτικά η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Κοινοποίηση:
photo (1)

Το ΣτΕ δικαίωσε την τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή για την υπόθεση φοροδιαφυγής για 10 συναπτά έτη.


Υπενθυμίζουμε πως είχε επιβληθεί πρόστιμο «μαμούθ» στην γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν το 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμούσε στα δικαστήρια από το 2014.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή απάντησε στο δημοσίευμα που αναφέρει πως καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή από το ΣΔΟΕ με πρόστιμο «μαμούθ».
Συγκεκριμένα, η Καίτη Γαρμπή γράφει: «Δεν έχω καμία φορολογική εκκρεμότητα, η υπόθεση έχει κλείσει και ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη με μια δημόσια συγνώμη από οσους έγραψαν ψέματα και συκοφαντιες για μένα σήμερα». «Ήρεμα το λέω γιατί αν βράσει το κύμα της Γαρμπη θα αρχίσουμε αλισβερίσι με αγωγές και εξώδικα και θα είναι κρίμα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Καίτη Γαρμπή στη δημοσίευση της.

Αναλυτικά η απόφαση του ΣτΕ:

 «Με αριθμό κατάθεσης το 2019, αφορά στην αίτηση αναιρέσεως της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων εναντίον της Αικατερίνης Γαρμπή, η απόφαση εισήχθη στο ΣτΕ στις 21 Ιανουαρίου του 2019, ορίστηκε δικάσιμος για τις 5 Οκτωβρίου και η απόφαση βγήκε στις 23 Νοεμβρίου του 2022.

Η απόφαση του Β’ 5μελούς τμήματος του ΣτΕ, είναι απορριπτική και αφορά στην αίτηση αναίρεσης που έκανε η ΑΑΔΕ εναντίον της Καίτης Γαρμπή, για τη διαγραφή του προστίμου των 900.000 ευρώ που είχε ορίσει το διοικητικό εφετείο το 2018.

 Έτσι, απορρίπτεται το σύνολο των αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου κατά της Καίτης Γαρμπή, δηλαδή το ποσό των 1,7 εκ. ευρώ»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: