Το Σκοπιανό ΥΠΕΞ ξεφτιλίζει το Μαξίμου: «Είμαστε “Μακεδόνες” & μιλάμε “μακεδονικά”» – Ιδού οι «γκρίζες ζώνες» των «Πρεσπών»

Κοινοποίηση:
tsipras-zaev_2

Τα Σκόπια ζητούν από τον ΟΗΕ ο επιθετικός προσδιορισμός να είναι σύμφωνος με το επίσημο ή το σύντομο όνομα της χώρας.

Παρότι αναφέρουν τους δύο μακροσκελείς προσδιορισμούς («της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», «της Βόρειας Μακεδονίας») δεν αρκούνται σε αυτό. Διότι κατοχυρώνουν επίσης και το σκέτο «Μακεδονικός» ή «Μακεδονική» που όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσει, εφόσον δηλώνεται πλέον και επισήμως στον ΟΗΕ.

Συμπληρωματικά, συνεχίζει να τιτλοφορείται ως «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» το Σύνταγμα των Σκοπιανών, ενώ παράλληλα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση αποδέχεται εμμέσως τα περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Τη χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονικός» και «Μακεδονική» κατοχύρωσαν οι Σκοπιανοί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όχι μόνο για τις κρατικές και ιδιωτικές οντότητες, αλλά και για τα εμπορικά σήματα και τις ονομασίες των προϊόντων τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο της Μόνιμης Αποστολής της «Βόρειας Μακεδονίας» στα Ηνωμένα Έθνη, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, που αποκαλύπτει το newpost, υπάρχει η στήλη “Nationality (Citizenship)” δηλαδή «Εθνικότητα (Ιθαγένεια)».

Οι «Πρέσπες» κρύβουν πολλές παγίδες τις οποίες η κυβέρνηση δεν πρόσεξε. Η χώρα μας βγαίνει χαμένη από έναν μαραθώνα διαπραγματεύσεων, ενώ ο κ.Τσίπρας πανηγυρίζει για την αποτυχία.

Η χώρα μας είναι εκτεθειμένη στον αλυτρωτισμό, με τους Σκοπιανούς να «περνάνε» διπλή ονομασία στις οδηγίες για τη χρήση της νέας ονομασίας. Ο προσδιορισμός «Βόρεια» αγνοείται και το σκέτο «Μακεδονία» παραμένει, παρά τα όσα ισχυρίζεται το Μαξίμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: