Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγορεί το Ισραήλ για κατάρριψη στη Συρία του Il-20

Κοινοποίηση:
5ba8

Οι προκλητικές ενέργειες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας οδήγησαν στο θάνατο 15 ατόμων του Ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού που επέβαιναν στο αεροσκάφος Il-20 το οποίο καταρρίφθηκε από την Συριακή αντιαεροπορική μονάδα S-200. Αυτό αναφέρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το τμήμα τόνισε ότι το Ισραήλ προειδοποίησε τη Ρωσική διοίκηση για την στρατιωτική επιχείρηση στην Latakia λιγότερο από ένα λεπτό προτού να αρχίσει και το Ρωσικό αεροπλάνο να προσγειώνεται χωρίς να έχει τον χρόνο να πάει στην ασφαλή ζώνη. Το Υπουργείο σημείωσε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να εκδικηθεί. Ο ισραηλινός Πρέσβης Gary Koren κλήθηκε στο Ρωσικό ΥΠΕΞ, και ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Soigu πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογο του. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας για τον ρωσικό στρατό στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας θα ενισχυθούν.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας πυροβόλησαν το Ρωσικό αεροσκάφος IL-20 λόγω της πρόκλησης του ισραηλινού στρατού. Αυτό δηλώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγο Ιγκόρ Konashenkov. Σημείωσε ότι τα τέσσερα F-16 μαχητικά βομβαρδιστικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας “δημιούργησαν σκόπιμα μια επικίνδυνη κατάσταση”.

“Η βομβιστική επίθεση ( της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. -RT) πραγματοποιήθηκε κοντά στη θέση της Γαλλικής φρεγάτας “Auvergne” και σε άμεση γειτνίαση με το αεροσκάφος που επρόκειτο να προσγειωθεί το Il-20 των αεροδιαστημικών Ρωσικών δυνάμεων (VKS). Κρυμμένοι πίσω από το ρωσικό αεροπλάνο, οι Ισραηλινοί πιλότοι το παγίδευσαν κάτω από τα πυρά των μέσων της πολεμικής άμυνας της Συρίας. Ως αποτέλεσμα, το Il-20, το οποίο έχει μια πραγματική αντανακλαστική επιφάνεια μεγαλύτερη από το F-16, χτυπήθηκε από έναν πύραυλο S-200 , “είπε.

Ο Konashenkov τόνισε ότι οι Ισραηλινοί πιλότοι και τα εργαλεία διαχείρισης αεροσκαφών “δεν θα μπορούσαν να αποτύχουν να δουν το Ρωσικό αεροπλάνο”. Επιπλέον, η λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας του Τελ Αβίβ προειδοποίησε τη Ρωσική διοίκηση “λιγότερο από ένα λεπτό πριν την επίθεση, το οποίο εμπόδισε την απόσυρση του Ρωσικού αεροσκάφους σε ασφαλή ζώνη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος.

“Θεωρούμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες του Ισραήλ ως εχθρικές. Ως αποτέλεσμα των ανεύθυνων ενεργειών του ισραηλινού στρατού, σκοτώθηκαν 15 Ρώσοι στρατιώτες. Αυτό είναι απολύτως ασυμβίβαστο με το πνεύμα της Ρωσικής-ισραηλινής συνεργασίας. Διατηρούμε το δικαίωμα για επαρκή αντίποινα “, κατέληξε ο Konashenkov.

Η περιοχή συντριβής του αεροσκαφών βρέθηκε 27 χλμ δυτικά του χωριού Bania στην επαρχία Latakia. Στην περιοχή διεξάγεται μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν οκτώ πλοία, τα οποία είναι σκάφη και πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: