Το Μαξίμου θέλει να σιγήσει τη δεξιά ψήφο με προσεγγίσεις κομμάτων – δικαστών και υποσχέσεις για «καρέκλες»

Κοινοποίηση:
ΚΟΥΛΗΣ

Ήταν βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία θα προσέγγιζε βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, το είχαμε γράψει και παλαιότερα  ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 πρόθυμοι στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που συνομιλούσαν εδώ και καιρό με τη Νέα Δημοκρατία μέσω κομματικών που πατάνε σε δύο βάρκες αλλά και «δημοσιογράφων» – νταραβεριστών που βολεύονται με τον Κ. Μητσοτάκη στην εξουσία.
Δεν πέρασε λίγος καιρός και επιβεβαιωθήκαμε.

Υπάρχουν πρόθυμοι από το ΠΑΣΟΚ που μιλούν με ΝΔ

Όπως υπάρχουν και τουλάχιστον 3 πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ που θα έπαιζαν αυτό το ρόλο, των προθύμων σε περίπτωση που η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές έκανε κάλεσμα στο προοδευτικό χώρο.
Αυτά τα πρόσωπα είναι γνωστά στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, ωστόσο, έχει σκεφτεί άλλο τρόπο – πιο σοφό από του Κ. Βελόπουλου- να «μαζέψει» τις διαρροές του όταν χρειαστεί.
Όπως π.χ να αλλάξει τη σειρά στη λίστα των ψηφοδελτιών που θα βγουν στις πρώτες εκλογές.
Έτσι θα μπορεί να σχηματίσει μία Κοινοβουλευτική Ομάδα στα μέτρα του.
Πάντως, το φλερτ Μητσοτάκη με το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί.
Λέγεται στο παρασκήνιο ότι η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα φέρει πρόσωπο από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής και οι επαφές με δικαστές

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να «τιθασεύσει» την δεξιά ψήφο συνεχίζεται. Μετά τις τροπολογίες για να κόψει το κόμμα Κασιδιάρη, μετά την παρέμβαση στην Δικαιοσύνη με την τροπολογία για την διεύρυνση του τμήματος που θα αποφασίσει για το κόμμα Κασιδιάρη, ήρθαν οι απευθείας επαφές με τους δικαστές και η «παραίνεσή τους» να κόψουνε το κόμμα αυτό με ανταλλάγματα θέσεις και καρέκλες. Όπως ακριβώς, δηλαδή έκαναν και σε όλους τους «πρόθυμους» διαφόρων κομμάτων.

Ο ρόλος Καρατζαφέρη

Θυμίζουμε ότι μετά από συνεννόηση με το Μαξίμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ προσπαθεί να μαζέψει κόσμο υπέρ της ΝΔ.
Το δήλωσε, μάλιστα και ο ίδιος σε φίλους του κόμματος και σε παρευρισκόμενους στην περιοδεία του Μητσοτάκη που έγινε στη Μεγαλόπολη πριν λίγες μέρες.
Εκεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρέθηκε στην καφετέρια που ήταν και ο πρωθυπουργός και είχαν ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με πολύ φιλικό ύφος και οι δύο.
Μάλιστα, ο Γ.Καρατζαφέρης χειροκρότησε πολλές φορές τον πρωθυπουργό όταν έβγαλε λόγο στους παρευρισκόμενους της συγκέντρωσης.

Βολεύεται με διασπασμένα κόμματα που να μην φτάνουν το 3%

Ο σκοπός του Μαξίμου είναι να διασπάσει τα μεγάλα δεξιά μέτωπα και να μεγαλώσει το συνολικό ποσοστό των δεξιών κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής διότι έτσι θα μειωθεί το ποσοστό της αυτοδυναμίας που χρειάζεται. Το κόμμα Φαήλου – Τζήμερου δεν έχει καμία τύχη να μπει στην Βουλή, κάνει λάιτ αντιπολίτευση.
Το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου με την προσθήκη Μπογδάνου και άλλων στελεχών μικρότερης εμβέλειας δεν έχει, επίσης, τύχη παρά μόνο αν υπάρξει συμφωνία με τον Αναστάσιο Κανελλοπουλο του ΕΑΝ και αν κατευθυνθεί ψήφος εκεί. Από μόνο το ΕΑΝ δεν έχει δυναμική.

Αποδυνάμωση Ελληνικής Λύσης

Η Ελληνική Λύση μετά από τη φυγή δύο πολύ δημοφιλών βουλευτών (Μυλωνάκης, Αλεξοπούλου) κινδυνεύει να χάσει την συσπείρωσή της. Η συμπεριφορά Βελόπουλου έχει ενοχλήσει. Το κόμμα Κασιδιάρη Έλληνες αν δεν κοπεί από τον Άρειο Πάγο, είναι σίγουρο ότι θα μπει στην Βουλή.
Αν, όμως, κοπεί τότε οι ψηφοφόροι του δεν είναι σίγουρο ότι θα πάνε στα άλλα δεξιά κόμματα, καθώς μπορεί να στείλουν τιμωρητική ψήφο προς τον Κ. Μητσοτάκη στηρίζοντας άλλο κόμμα.

Το τηλεοπτικό debate δεν θα γίνει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. μητσοτακη δοσιλογε οτι και να κανεις με την φασιστικη σου μεθοδο εσενα μια φορα δεν σε ψηφιζουμε γιατι η φαμιλια σου συνεργαζοταν με τα ες ες στην κρητη οχι ο κασιδιαρης για αυτο μην κανεις ονειρα τρελλα οτι θα πεσει ψηφος σε σενα και στα αλλα δυο προδοτικα κοματα της καταστροφης οσο για τους αλλους κκε αστους αυτοι εναι για να γελαμε

Comments are closed.