Το Ισραήλ απειλεί να διακόψει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις

Κοινοποίηση:
benny

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, απείλησε την Τρίτη να διακόψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Γκαντζ έκανε αυτές τις δηλώσεις αφού πρώτα συνάντησε μια ειδική ισραηλινή μονάδα καταδρομέων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια ημέρα αφότου μαχητές από τη Γάζα εκτόξευσαν έναν πύραυλο προς το νότιο Ισραήλ.

«Εάν οι ηγέτες της Χαμάς αποφασίσουν να υπονομεύσουν τη σταθερότητα, οι κινήσεις που έχουμε κάνει για την ανάπτυξη της οικονομίας της Γάζας θα ανατραπούν. Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες και τους προβοκάτορες να βλάψουν τους ιερούς τόπους», είπε ο Γκαντζ σε δήλωση.

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ. Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε αργότερα αεροπορικές επιδρομές με στόχο μια τοποθεσία κατασκευής όπλων που ανήκει στη Χαμάς.

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κυρίως γύρω από το τέμενος αλ Ακσά, όπου περίπου 200 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από την βίαιη και ανήθικη επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας σε πιστούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: