Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
2022-02-17T134952Z_2030286205_RC2GKS94BTWZ_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-PUTIN

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν ειδική επιχείρηση στην περιοχή του Ντονμπάς, σύμφωνα με διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πούτιν δήλωσε ότι αναμένει κοινή στήριξη όλων των κομμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου και των ενόπλων δυνάμενων για την επιχείρηση στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που υποστηρίζει τους «νεοναζί» στην Ουκρανία κινείται και πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας.

«Οι χώρες επικεφαλής του ΝΑΤΟ επιδιώκουν τον δικό τους στόχο υποστηρίζοντας πλήρως τους ακραίους Ναζί και νεοναζί της Ουκρανίας, οι οποίοι, με τη σειρά τους, δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους λαούς της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης για την ελεύθερη επιλογή τους να επανενωθούν με τη Ρωσία» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. «Θα πάνε, φυσικά, στην Κριμαία, όπως στο Ντονμπάς, όπως το κάνουν, για να σκοτώσουν, όπως οι δήμιοι από τα τάγματα των Ουκρανών Ναζί υποστηρικτών του Χίτλερ που σκότωναν αθώους ανθρώπους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία, τα τελευταία 30 χρόνια, προσπαθεί να διαπραγματευτεί τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με παραπλάνηση και εκβιασμό.

Ο Ρώσος Πρόεδρος παρατήρησε ότι μια ρωσική σύγκρουση με τις ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις είναι «αναπόφευκτη».

«Τώρα, θέλουν επίσης να κατέχουν πυρηνικά όπλα» είπε, επικαλούμενος τον ισχυρισμό του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι το Κίεβο μπορεί να επανεξετάσει το μη πυρηνικό καθεστώς της χώρας στο πλαίσιο του Μνημονίου της Βουδαπέστης του 1994. «Δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν αυτό» τόνισε ο Πούτιν.Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καμία πρόθεση να καταλάβουν την Ουκρανία, σημείωσε ο Πούτιν. Ωστόσο, η Ρωσία θα αμυνθεί εάν παραστεί ανάγκη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος απευθύνθηκε στις ουκρανικές δυνάμεις, καλώντας όσους υπηρετούν υπό τις εντολές του Κιέβου να καταθέσουν τα όπλα και να θυμηθούν ότι έδωσαν όρκο στον λαό κι όχι σε μία Χούντα.

«Οι συνθήκες μάς υποχρεώνουν να λάβουμε αποφασιστικά και άμεσα μέτρα. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς ζήτησαν βοήθεια από τη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 51, παράγραφος 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με την κύρωση από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και σύμφωνα με τις συνθήκες φιλίας και αμοιβαίας συνδρομής με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, αποφάσισα να διεξαγάγω ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε ο Πούτιν στο διάγγελμά του.

Παρότι, όπως είπε, η πολιτικοί είναι μια βρώμικη δουλειά, οι ενέργειες του ΝΑΤΟ είναι αντίθετες με την ηθική και η Ρωσία δεν μπορεί να αναπτυχθεί, να αισθάνεται ασφαλής ή να υπάρχει υπό τις συνεχείς απειλές από την Ουκρανία.

«Θυμόμαστε ότι το 2000 και το 2005, δώσαμε στρατιωτική απάντηση στους τρομοκράτες στον Καύκασο. Υπερασπιστήκαμε την ακεραιότητα του κράτους μας, διατηρήσαμε τη Ρωσία» επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος. «Το 2014 υποστηρίξαμε τους κατοίκους της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης. Το 2015 οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν για να βάλουν ένα αποτελεσματικό φράγμα στη διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία στη Ρωσία». Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προστατεύσει τον εαυτό της τότε και «το ίδιο συμβαίνει τώρα».

«Μεταχειριζόμαστε με σεβασμό και έτσι θα συμπεριφερθούμε επίσης σε όλες τις νεοσύστατες χώρες στον μετασοβιετικό χώρο. Σεβαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την κυριαρχία τους» υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος, εστιάζοντας στη βοήθεια που παρείχε η Ρωσία νωρίτερα φέτος στο Καζακστάν εν μέσω κλιμακούμενων βίαιων διαμαρτυριών.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει άμεσα σε όσους παρεμβαίνουν και δημιουργούν περισσότερες απειλές, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι πιστοί στη χώρα τους θα κάνουν το καθήκον τους συνεργαζόμενοι αποτελεσματικά», είπε ο Πούτιν. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα τα επίπεδα εξουσίας θα συνεργαστούν και θα είναι αποτελεσματικά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. τραγικος παλιατσος, ανθελληνας και φονιας, θα εχει κακο τελος

  2. ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΤΟΥΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΜΟΛΙΣ Ο ΝΑΤΟΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΕΚΟΛΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΣΑΣ.

  3. Ηγέτης με κακκαλα . Όχι σαν τους δικούς μας
    Λουληδες.

  4. ώρα να πάρουν το μάθημα τους οι γιάνκηδες και η ΝΤΠ απο τον Πούτιν!! εκεί δεν είναι Γιουγκοσλαβία!!

Comments are closed.