Τούρκοι στρατιώτες πέθαναν από επίθεση με ρουκέτες στην Ιντλίμπ

Κοινοποίηση:
IDLIB

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό ενός ακόμη από επίθεση με ρουκέτες που πραγματοποιήθηκε από εξτρεμιστικές ομάδες στη συριακή επαρχία της Ιντλίμπ.
Η κατάσταση στη βόρεια Συρία έχει ηρεμήσει πρόσφατα, καθώς η Μόσχα και η Άγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ των Συριακών δυνάμεων, αφενός, και των τουρκικών στρατευμάτων αφετέρου.
Τα βασικά σημεία της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για εκεχειρία στην Ιντλίμπ

-Η κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ξεκίνησε από 00:01 στις 6 Μαρτίου.
-Η Ρωσία και η Τουρκία πραγματοποιούν κοινές περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στη Συρία. Οι περιπολίες θα αρχίζουν από τον οικισμό Τρονμπά, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σαρακέμπ, και θα τερματίζονται μέχρι τον οικισμό Αίν αλ Χαβρ.
-Δημιουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας μήκους 12 χιλιομέτρων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που θα εκτείνεται στα βόρεια και νότια της εθνικής οδού. «Οι συγκεκριμένες παράμετροι της λειτουργίας του διαδρόμου ασφαλείας θα συμφωνηθούν από το Υπουργείο Άμυνας της ΡωσικήςΟμοσπονδίας και της Τουρκικής -Δημοκρατίας εντός επτά ημερών», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
-Και οι δύο χώρες συμφώνησαν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών να αποτραπεί περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία.
-Όλα τα επιπρόσθετα πρωτόκολλα του συμφωνημένου εγγράφου θα τεθούν σε ισχύ από τη στιγμή της υπογραφής του, στις 5 Μαρτίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: