Τουρκοκυπριακό ΜΜΕ: Αυτή είναι η περιοχή στα Βαρώσια που ανοίγουν Ερντογάν – Τατάρ

Κοινοποίηση:
βρεββ

Μια έκταση συνολικά 174.643 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να ανοίξει στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε από τα Κατεχόμενα μαζί με τον ηγέτη του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας Κίπρις Ποστασί συνολικά 36 Ελληνοκύπριοι φέρονται να έχουν υποβάλλει αίτηση για περιουσίες τους εκεί.
Πρόκειται συγκεκριμένα για την περιοχή γνωστή και ως γειτονιά του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Μάλιστα, η απόφαση εκτιμάται πως έχει ληφθεί από τις 16 Ιουλίου και πως εδώ και 4 ημέρες την κρατούσε μυστική η τουρκική πλευρά.

Τα κάγκελα στην περιοχή αναμένεται να αφαιρεθούν και θα συμπεριληφθούν στον δημόσιο τομέα ιδιωτικές περιουσίες που ακόμα δεν δέχονται επισκέπτες και βρίσκονται μεταξύ των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντι.

Ως εκ τούτου στην περιοχή που θα αρθεί το στρατιωτικό καθεστώς, οι περιουσίες των 36 Ελληνοκυπριών που προσέφυγαν στην «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» θα επιστραφούν.

Τι ανακοίνωσαν Ερντογάν – Τατάρ

Στη διάρκεια ομιλίας του ηγέτη του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, μετά από στρατιωτική παρέλαση στα Κατεχόμενα, ανακοινώθηκε η άρση στρατιωτικού καθεστώτος σε τμήμα των Βαρωσίων της Αμμοχώστου.
Ο Τατάρ ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος του 3,5% της πόλης ακριβώς 47 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στη μεγαλόνησο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: