Τουρκία: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο λιμάνι του Ισκεντερούν

Κοινοποίηση:
turkey

Η πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί σε εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) στη νότια Τουρκία, τέθηκε υπό έλεγχο, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική ναυτιλιακή αρχή, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατάσβεσης από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Η λειτουργία του λιμανιού διακόπηκε μέχρι νεωτέρας μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς εξαιτίας των μεγάλων σεισμών που έπληξαν τη Δευτέρα την περιοχή, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες κατηύθυναν τα φορτηγά πλοία τους προς άλλα λιμάνια.

«Τα πλοία σε αναμονή θα πρέπει να κατευθυνθούν σε άλλες εγκαταστάσεις καθώς δεν μπορούν να παρασχεθούν υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων», ανέφερε η αρχή με μήνυμά της στο Twitter.

Πηγή στις λιμενικές αρχές δήλωσε πως οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκονται αποθηκευμένα εύφλεκτα υλικά και ότι η φύση της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού πάνω από την πόλη, εξακολουθεί να είναι ασαφής.

«Υποψιαζόμαστε ότι είναι μια πλαστική πρώτη ύλη ή χημικό, αλλά δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ξεκάθαρα καθώς τα εμπορευματοκιβώτια έχουν καταρρεύσει και διασκορπιστεί», είπε η πηγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: