Τουρκία: Στα γραφεία του Sputnik στην Πόλη μπήκε η αστυνομία – Συνέλαβαν δημοσιογράφους

Κοινοποίηση:
1

Υπό κράτηση τέθηκε ο αρχισυντάκτης του μέσου – Στο Δικαστικό Μέγαρο Άγκυρας οδηγήθηκαν τρεις δημοσιογράφοι – Αντίδραση από το ρωσικό ΥΠΕΞ


Τούρκοι αστυνομικοί εισέβαλαν στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή και έθεσαν υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του παραρτήματος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων στην Τουρκία.

Αρχικά, η τουρκική αστυνομία ζήτησε να συναντήσει τους εκπροσώπους του Sputnik, ενώ στη συνέχεια έθεσε υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του μέσου, Μαχίρ Μποζτέπ (Mahir Boztepe).

«Ο αρχισυντάκτης του Sputnik [Τουρκία] Μαχίρ Μποζτέπ κρατήθηκε από την αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο κεντρικό τμήμα ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Την εισβολή και την έρευνα που ακολούθησε στα γραφεία του Sputnik, διέταξε η εισαγγελία της πόλης για λόγο που παραμέμει άγνωστος.

Στο μεταξύ, το προηγούμενο βράδυ, τρεις δημοσιογράφοι του ίδιου μέσου δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, από οργανωμένες ομάδες, που προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές.

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι δεν είχαν δώσει σημεία ζωής για αρκετές ώρες, μέχρι που σήμερα έγινε γνωστό πως τέθηκαν υπό κράτηση και μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Άγκυρας, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου από την περιοχή.

Ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι η επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και η κράτησή τους από την τουρκική αστυνομία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Μάλιστα, η Μόσχα κάλεσε την Άγκυρα για να επέμβει προκειμένου να επιλύσει την κατάσταση και να εργαστεί για να διαφυλάξει την ασφάλεια των εκπροσώπων του ρωσικού ΜΜΕ στην Τουρκία. «Οι δημοσιογράφοι απειλήθηκαν με φυσική βία, τους είπαν να σταματήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, βρίσκονται στα χέρια τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε επικοινωνία μαζί τους», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: