Τουρκία: Πέθανε ο βουλευτής που είχε πάθει καρδιακή προσβολή στην Εθνοσυνέλευση

Κοινοποίηση:
bitmez

Δεν τα κατάφερε τελικά ο βουλευτής του κόμματος της Ευτυχίας Χασάν Μπιτμέζ ο οποίος πριν από δύο 24ωρα υπέστη καρδιακή ανακοπή μετά το πέρας ομιλίας του στην εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Τον θάνατο του Μπιτμέζ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότσα, έξω από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν ο βουλευτής.

«Δυστυχώς ο βουλευτής Μπιτμέζ κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου στην Άγκυρα. Ο θάνατός του επήλθε στις 11:50. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, τους αγαπημένους του και το κόμμα του. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα αναμένεται να υπάρξει μια σύντομη τελετή στην τουκρική Εθνοσυνέλευση ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος της Ευτυχίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για τους προϋπολογισμούς του Κοινοβουλίου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Εξωτερικών και των ανώτερων δικαστικών θεσμών για το έτος 2024.

Παίρνοντας τον λόγο εκ μέρους το κόμματός του, ο Χασάν Μπιτμέζ άσκησε έντονη κριτική στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διάρκειας 22 λεπτών, ο Μπιτμέζ είπε: «Σας ευχαριστώ όλους με σεβασμό» και κατέρρευσε, χτυπώντας το κεφάλι του στο μαρμάρινο σκαλοπάτι πίσω από το βήμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: