Τουρκία: Η φωτιά πλησιάζει τον ηλεκτρικό σταθμό του Μίλας

Κοινοποίηση:
fotia-turkey

Οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα στην νότια Τουρκία πλησιάζουν τον θερμικό ηλεκτρικό σταθμό του Μίλας, ενώ χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται μπροστά στην προέλαση της φωτιάς που έχει προκαλέσει το θάνατο οκτώ ανθρώπων.

«Εάν δεν μπορέσουμε να σταματήσουμε την φωτιά με εναέρια μέσα.., θα κατευθυνθεί προς τον ηλεκτρικό σταθμό. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο δήμαρχος του Μίλας, Μουχαμέτ Τοκάτ, σε βίντεο στο Twitter.

Η Τουρκία πλήττεται από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, που κατακαίουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις, καθώς και κατοικημένες περιοχές των τουρκικών ακτών.

Τρομοκρατημένοι τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνονται διά θαλάσσης από τις ζώνες της φωτιάς που τροφοδοτείται από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους. Κτηνοτρόφοι εκκενώνουν τους στάβλους και μεταφέρουν τα ζώα στις ακτές για να τα σώσουν.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, άνω των 40° σε πολλές τουρκικές πόλεις έχουν προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, έχοντας οδηγήσει χθες στην διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλες πόλεις όπως η Αγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: