Τουρκία: Ενθουσιασμός για τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun – «Ο Ερντογάν είναι η ελπίδα»

Κοινοποίηση:
turkia-3

Μόλις λίγα 24ωρα έχουν για να να πείσουν τους ψηφοφόρους ενόψει δεύτερου γύρου των εκλογών οι δυο διεκδικητές της προεδρίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τα Τουρκικά ΜΜΕ πάντως να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ sτην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, ενώ κάνουν αναφορές στην εμβέλεια των 300 χιλιομέτρων, κάτι με το οποίο είχε απειλήσει ο Ερντογάν την Ελλάδα στο παρελθόν, λέγοντας ότι μπορεί να πλήξει ακόμη και την Αθήνα.

Στο ρεπορτάζ του το «CNN Turk» ανέφερε: «Συνεχίζονται οι δοκιμαστικές βολές του εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου Tayfun. Για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο Ριζούντας- Aρτβιν πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του. Στις 18 Οκτωβρίου του 2022 είχε γίνει η πρώτη δοκιμαστική βολή του πυραύλου Tayfun που κατασκευάζεται σε συνεργασία της Roketsan με την διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας».

Από την πλευρά του το κανάλι «A Haber»: «O εγχώριος βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο της Ριζούντας. Έτσι ολοκληρώθηκε η φάση των τεστ από την περιοχή της Ριζούντας. Οι πύραυλοι που έχουν εμβέλεια 300 χιλιομέτρων χαρακτηρίζονται ως μικρού βεληνεκούς βαλλιστικοί πύραυλοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: