Τουρκία: Εκεί στοχεύουν οι Τούρκοι με την κλιμάκωση των προκλήσεων προς την Ελλάδα

Κοινοποίηση:
TSK-TURKEY-TURKISH-ARMY-SOMALIA

Ο Ιωάννης Παπαφλωράτος, καθηγητής στρατιωτικών σχολών μίλησε για την συνεχώς κλιμακούμενες προκλήσεις των Τούρκων προς την Ελλάδα και που στοχεύουν.

Σημείωσε πως ναι μεν οι παραβιάσεις της Τουρκίας έχουν μειωθεί μετά τη βοήθεια που προσέφερε η χώρα μας κατά τους σεισμούς στους γείτονες αλλά και μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο εξήγησε πως οι Τούρκοι προβαίνουν σε ενέργειες που πρέπει να μας ανησυχούν.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο διαρκές αίτημα για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, την ώρα που συνεχώς τα απειλούν και τα εντάσσουν στο αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας. Επίσης οι Τούρκοι θέτουν ξανά θέμα δυτικής Θράκης έχοντας το θρασύ αίτημα να ανοίξουν στην περιοχή σχολεία όπου θα διδάσκεται η τουρκική γλώσσα!

Στα παραπάνω προσθέστε και την υπογραφή συμφωνίας με τη Σομαλία και πλέον για τα επόμενα 10 χρόνια η Τουρκία είναι αυτή που θα προστατεύει τα χωρικά ύδατα της χώρας της ανατολικής Αφρικής.

Την ίδια στιγμή βεβαίως υπάρχει ανησυχία και στην τουρκική πλευρά για την αμυντική ενίσχυση της Ελλάδας, ειδικά στο θέμα της πολεμικής αεροπορίας εκεί όπου η χώρα μας παίρνει μαχητικά 5ης γενεάς και η Τουρκία… παρακαλάει να πάρει 4ης γενιάς και τα αναβαθμίσει.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Τουρκία τον προσεχή Μάη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: