Τουλάχιστον τρομακτικό: Έτσι είναι το πρόσωπο ενός μυρμηγκιού κάτω από το μικροσκόπιο [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
wood-ant-queens-gb416ee7f0_640

Αδιαμφισβήτητα, το πρόσωπο ενός μυρμηγκιού δεν είναι κάτι που έχουν δει οι περισσότεροι άνθρωποι. Ωστόσο, έχει γίνει κέντρο προσοχής χάρη σε μια φωτογραφία που τράβηξε ο Λιθουανός φωτογράφος Eugenijus Kavaliauskas.

Η φωτογραφία, η οποία κέρδισε ένα διάσημο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας της Nikon, μύησε πολλούς ανθρώπους σε μια μεγεθυμένη εικόνα του προσώπου ενός μυρμηγκιού που τους έχει αφήσει τόσο γοητευμένους όσο και «τρομαγμένους».

Ο φωτογράφος άγριας ζωής υπέβαλε την εικόνα για τον διαγωνισμό στην κατηγορία «μικροσκοπική φωτογραφία».

Έδειχνε τη μικροσκοπική εικόνα του προσώπου με τα μάτια και τα δόντια του μυρμηγκιού να βρίσκονται σε ιδιαίτερη εστίαση. Ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το θέμα αποτυπώθηκε σωστά.

Η φωτογραφία τιμήθηκε ως «εικόνα διάκρισης» με αρκετούς ειδικούς να επαινούν την «καινοτομία» του θέματος καθώς και τις λεπτομέρειες που απαθανάτισε ο φωτογράφος.

Ενώ η φωτογραφία έλαβε πολλούς επαίνους τόσο από τους ειδικούς όσο και από το διαδίκτυο, υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που ενοχλήθηκαν από την εικόνα και μάλιστα την αποκάλεσαν «τρομακτική».

Η εικόνα έγινε viral στο διαδίκτυο μέσα σε λίγες ώρες και το θέμα έγινε αντικείμενο γοητείας για τα social media.

Το κορυφαίο βραβείο πήγε στον Γκριγκόρι Τιμίν του Πανεπιστημίου της Γενεύης, ο οποίος υπέβαλε μια εικόνα του εμβρυϊκού χεριού ενός γκέκο της Μαδαγασκάρης.

«Συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την τεχνολογία απεικόνισης και την καλλιτεχνική δημιουργικότητα, ο Timin χρησιμοποίησε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και ραφές εικόνων για να συλλάβει αυτό το είδος γκέκο Phelsuma grandis», είπε η Nikon.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: