Τι φυτεύουμε τον Ιούνιο; Καλοκαιρινή καλλιέργεια

Κοινοποίηση:
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Κηπευτικά  

Τον Ιούνιο μπορείτε να φυτέψετε στις γλάστρες στο μπαλκόνι η απευθείας στον κήπο σας μια μεγάλη ποικιλία από σπόρους λαχανικών.Η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για όλα τα λαχανικά καλοκαιρινής συγκομιδής, όπως Πιπεριές, Μελιτζάνες, Αγγούρια, Κολοκύθια, Φασόλια, Κρεμμύδια, Καρότα, Μαρούλια, Βλήτα, Καλαμπόκια, Φράουλες, Πεπόνια και όλα τα είδη Καρπουζιών. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε και την όψιμη καλλιέργεια από πολλά είδη Ντομάτας.

Αρωματικά φυτά/Βότανα

Είναι η κατάλληλη εποχή να δώσετε  έντονα αρώματα στον προσωπικό σας χώρο και τον κήπο σας  γι’ αυτό δεν θα μπορούσατε να παραλείψετε να σπείρετε σπόρους από αρωματικά φυτά και βότανα. Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους από Λεβάντα, Θυμάρι, Βασιλικό, Μέντα, Άγριο Κύμινο, Μελισσόχορτο, Βαλεριάνα, Φασκόμηλο, Σέλινο, Μαϊντανό, Άνηθο και Ταραξάκο.

Καλλωπιστικά Φυτά

Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού θα πρέπει να δώσουμε χρώματα και ένταση στον κήπο και το μπαλκόνι μας καθώς θα μπορούμε πλέον να τα απολαμβάνουμε όλη μέρα καθώς θα καθόμαστε έξω! Επομένως μπορείτε να φυτέψετε μια τεράστια ποικιλία σπόρων με εντυπωσιακά άνθη και αρώματα. Σπείρετε Βιολέτες, Γαρύφαλλα, Σκυλάκια, Πανσέδες, Δελφίνια, Λομπέλιες, Ζίννιες, Ακουιλέγκιες, Σελόζιες, Γκαζάνιες, Γκαιλάρδιες, Κατηφέδες, Κενταύρια, Μοσχομπίζελα, Ντιτζιτάλις, καθώς και τους υπέροχους Ηλίανθους.

Τον Ιούνιο έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο με την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου για το Βόρειο Ημισφαίριο, που πρακτικά σημαίνει ότι επέρχεται επίσημα και η έναρξη του καλοκαιριού!

Είναι γεγονός πως τον Ιούνιο μαζί με το καλοκαίρι  μπορούμε να παρατηρήσουμε τον κήπο μας στην καλύτερη του εκδοχή! Όλα μας τα φυτά, κηπευτικά και αρωματικά, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά μας εμφανίζουν πλούσια καρποφορία και έντονη βλάστηση.

Προμηθευτείτε λοιπόν τα κατάλληλα εργαλεία όπως γάντια, φτυαράκια, και σκαλιστήρια και μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας όμορφες στιγμές κηπουρικής ώστε να δώστε χρώματα και αρώματα στον κήπο και το μπαλκόνι σας και να εμπλουτίσετε τον προσωπικό σας παράδεισο !

*Επίσης μπορείτε να φυτέψετε σπόρους από εντυπωσιακά μπονσάι όπως Τζακαράντα, κόκκινα και πράσινα  Πλατάνια καθώς και το εντυπωσιακό δέντρο της φωτιάς! 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: