Τι πραγματικά μας προτείνουν οι Γάλλοι; Όλα τα σενάρια

Κοινοποίηση:
φρεγατα belhara2

Αρκετά σενάρια έχουν ακουστεί αναφορικά με τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού τους τελευταίους μήνες.
Μετά την απόφαση που πήρε η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο να «παγώσει» την ελληνογαλλική συμφωνία που προέβλεπε και την προμήθεια των φρεγατών Belh@rra έχουν ακουστεί πολλά σενάρια, τελευταίο ήταν αυτό με την πρόταση της Ιταλίας.

Παρόλα αυτά η πρόταση που προκρίνεται είναι η γαλλική. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Γαλλία θα διασφαλίσει ότι οι δυνατότητες του ΠN θα αναβαθμιστούν για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες (αναβάθμιση MEKO και ενδιάμεση λύση), αλλά επίσης θα προετοιμαστεί και για το μέλλον με 4 φρεγάτες τελευταίας γενιάς, με κάποιες να κατασκευάζονται στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κατασκευή της πρώτης φρεγάτας θα γίνει στη Γαλλία και θα εξασφαλίσει την επιχειρησιακή αξιοποίηση για την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ναυπήγηση των επόμενων τριών φρεγατών θα γίνει στη χώρα μας.
Επίσης, η Γαλλία προσφέρει και την αναβάθμιση των ελληνικών φρεγατών ΜΕΚΟ. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το ποιο θα είναι το πλοίο ενδιάμεσης λύσης που θα προσφέρει το Παρίσι στην Αθήνα.
Αυτό πιθανότατα θα καθοριστεί σε νέα επικοινωνία που θα έχει ο Έλληνας ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γαλλίδα ομόλογο του Φλοράνς Παρλί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: