Τι πραγματικά γίνεται στην Ανδριανούπολη; Εξελίξεις με τον Έλληνα αστυνομικό και τη φίλη του – Κινούνται μόνο εντός της πόλης

Κοινοποίηση:
tourkia-5-960x640

Με τις μάσκες για τον κορονοϊό και τις κουκούλες από τα μπουφάν τους να κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ο 40χρονος αστυνομικός και η σύντροφός του βγήκαν από τα γραφεία της Εισαγγελίας στην Αδριανούπολη και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Η περιπέτεια του ζευγαριού ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (5/12) όταν θέλησαν να ταξιδέψουν στην Αδριανούπολη για ψώνια. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο υπαρχιφύλακας δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του στο αστυνομικό τμήμα στις Φέρες που υπηρετεί και σήμανε συναγερμός.

Λίγες ώρες μετά, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός μαζί με τη σύντροφό του είχαν συλληφθεί από την τουρκική στρατοχωροφυλακή με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, κινούμενοι με το αυτοκίνητό τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η κινητοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση για να διαπιστωθεί το τι πραγματικά συνέβη, ενώ στην περιοχή μετέβη και ανώτατο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας.

Θρίλερ στην Ανδριανούπολη: Πώς βρέθηκαν στην «απαγορευμένη ζώνη»
Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Αδριανούπολη, ενώ κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, υποστήριξε πως ακολούθησε τις οδηγίες του GPS για να επιστρέψει στον μεθοριακό σταθμό στους Κήπους της Αλεξανδρούπολης.

Επέλεξε τη συντομότερη διαδρομή η οποία ήταν κατά μήκος των συνόρων, χωρίς να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή.

«Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό», δήλωσε ο αστυνομικός.

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία και διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολη. Τα κινητά τους ερευνώνται από την τουρκική αστυνομία, ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Θρίλερ στην Ανδριανούπολη: «Μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο εντός Ανδριανούπολης»
«Τελευταίες πληροφορίες από τη συνήγορο του αστυνομικού, αναφέρουν ότι αυτό που αναμένεται τώρα είναι να ολοκληρωθεί η ψηφιακή έρευνα στα κινητά τους, και να μπορέσουν να φύγουν από την Ανδριανούπολη. Και οι δύο είναι σε ξενοδοχείο τώρα, και είναι ελεύθεροι να μετακινούνται μόνο εντός της πόλης. Το σημείο εκείνο είναι όντως απαγορευμένη περιοχή, αλλά δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις ότι είναι απαγορευμένη. Υπάρχουν πινακίδες, αλλά είναι σαν ένα χωριό. Αυτό που κατέθεσαν ότι ακολουθούσαν το συντομότερο δρόμο μέσω GPS είναι κάτι που ισχύει», εξήγησε ο δημοσιογράφος του MEGA Ανδρέας Ρομπόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: