Τι μπορεί να προσφέρει το CrossFit στην υγεία σου;

Κοινοποίηση:
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το CrossFit είναι ένα Καλιφορνέζικο πρόγραμμα προπόνησης που συνδυάζει άριστα τη διαλειμματική προπόνηση και την Ολυμπιακή άρση βαρών. Παρόλο που θεωρείται μια προηγμένη μορφή προπόνησης και απαιτεί από εσάς να έχετε ένα ορισμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης, τα οφέλη του CrossFit είναι τεράστια για τη συνολική σας φυσική κατάσταση και είναι επίσης εξαιρετικό για τη διατήρηση της δύναμης. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να επισημάνουμε ότι όποιος επιλέγει να κάνει CrossFit θα πρέπει να γνωρίζει τα όριά του και να ακούει το σώμα του. Ξεχωρίσαμε για εσάς τα δέκα καλύτερα οφέλη CrossFit που ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε να το δοκιμάσετε.

Τα κορυφαία 10 οφέλη του CrossFit

1. Ένταση. Το CrossFit είναι μια έντονη προπόνηση με γρήγορο ρυθμό που μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά την ημέρα αφού αυτά τα δεκαπέντε λεπτά θα γεμίσουν με διάφορες κινήσεις χωρίς διακοπή. Η προπόνησή σας μπορεί να περιέχει τρεις ή τέσσερις συνδυασμένες ασκήσεις, όπως burpee, τζόκινγκ και squats. Το concept έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε αυτές οι ασκήσεις να επαναλαμβάνονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μπορούμε να το ονομάσουμε ένα σύνολο ασκήσεων που καίει το σύστημα αλλά με καλό τρόπο.

2. Κίνητρο. Το βασικό πράγμα στο CrossFit έχει ήδη αναφερθεί, η «ένταση», η οποία κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι πιέζετε το σώμα σας στο μέγιστο κατά τη διάρκεια κάθε άσκησης. Όλοι θέλουν σπουδαία αποτελέσματα, αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι να δώσουν το μέγιστο για να τα φτάσουν. Κατά τη διάρκεια της κλασικής προπόνησης με βάρη στο γυμναστήριο, είναι εύκολο να εξαπατήσετε εδώ και εκεί και να παρατείνετε το διάλειμμα μεταξύ των σετ ή να κάνετε cheat ενώ κάνετε την ίδια την άσκηση. Αυτό δεν είναι δυνατό με το CrossFit αφού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις την άσκηση μόνο με έναν τρόπο, και αυτός είναι να δώσεις το μέγιστο.

3. Εξοικονόμηση χρόνου. Για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά, σας ζητείται να κάνετε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό σετ κάποιας κυκλικής προπόνησης. Μέχρι το τέλος της προπόνησης, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη κλασική προπόνηση λόγω της έντασης και της δουλειάς που καταβάλλετε.

4. Ανθρώπινες Σχέσεις. Η γενική εικόνα σε κάθε γυμναστήριο είναι: μια δέσμη τυχαίων ανθρώπων που επικεντρώνονται στο να κάνουν τις δικές τους ασκήσεις. Σε μια αίθουσα προπόνησης CrossFit που είναι μια μορφή γυμναστηρίου, όλα έχουν να κάνουν με την κοινότητα. Περιτριγυρίζεσαι από μια ομάδα ανθρώπων (ακόμη και αγνώστων) που σε επευφημούν για να αμφισβητήσουν τα όριά σου. Ακόμη και εκείνοι που τερματίζουν τελευταίοι αξίζουν συγχαρητήρια που έδωσαν το μέγιστο για να φτάσουν τον στόχο τους. Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο στο μυαλό τους: να φέρουν το σώμα τους στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Το Friendship in CrossFit workout είναι ένα τμήμα που το κάνει εντελώς μοναδικό.

5. Δυναμικές Ασκήσεις. Μερικές φορές είναι δύσκολο να περιγράψουμε αυτές τις ασκήσεις, καθώς είναι πολυδιάστατες. Ενώ κάνετε μια προπόνηση CrossFit, δεν αντλείτε απλώς τους μύες σας ή σκαρφαλώνετε στα stepper. Αυτή δεν είναι η βάση της κυκλικής προπόνησης. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που συνδυάζει πολλές διαφορετικές ασκήσεις που απασχολούν το σώμα σου στο μέγιστο. Λέγεται ότι: Η ειδικότητα της προπόνησης CrossFit δεν είναι εξειδικευμένη. Αλλάζει συνεχώς, μην αφήνοντας το σώμα και τον εγκέφαλό σας να πνιγούν στη μονοτονία της μονομερούς επανάληψης.

6. Personal Trainer. Όλα τα μαθήματα CrossFit καθοδηγούνται από έναν προπονητή που διασφαλίζει ότι κάνετε τις ασκήσεις σωστά, σας κάνει τροποποιήσεις, σας ενθαρρύνει και διατηρεί την προπόνηση σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Ο εκπαιδευτής γίνεται έμπνευση, οδηγός, μέντορας, φίλος, διατροφολόγος και η καλύτερη cheerleader σας.

7. Υγεία της καρδιάς. Ο καρδιακός ρυθμός παραμένει υψηλός καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης, γεγονός που αυξάνει την αντοχή. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που κάνουν προπονήσεις CrossFit έχουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό στο 90% της μέγιστης τιμής. Ένας γενικός κανόνας φυσικής κατάστασης είναι ότι ο μέγιστος καρδιακός ρυθμός πρέπει να είναι μεταξύ 64 και 94% για να αυξηθεί η αντοχή.

8. Ενισχυμένη κινητικότητα των αρθρώσεων. Αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα πολλαπλών λειτουργικών κινήσεων που κάνετε στις προπονήσεις CrossFit. Δεν εκτελείτε απλές κινήσεις κάμψης. Στην πραγματικότητα κινείτε τα άκρα σας προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις. Επίσης, όταν μαθαίνετε να σηκώνετε βαριά πράγματα από το πάτωμα και να τα κρατάτε σωστά πάνω από το κεφάλι σας, ελαχιστοποιείτε σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμών στην καθημερινή ζωή.

9. Συνολική Βελτίωση της Υγείας. Το CrossFit εστιάζει στους ακόλουθους κύριους παράγοντες: αντοχή, δύναμη, συντονισμός, σταθερότητα, ταχύτητα, ευκινησία, ισορροπία και ακρίβεια. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την ενεργοποίηση συγκεκριμένων νευρολογικών και ορμονικών διεργασιών που συμβαίνουν μεταβολικά σε ολόκληρο το σώμα. Ένας συνδυασμός συγκεκριμένων σύνθετων κινήσεων οδηγεί σε πλήρη μεταμόρφωση της ποιότητας ενός τρόπου ζωής.

10. Βελτίωση Τρόπου Ζωής. Όταν περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που επενδύουν στον εαυτό τους, στη φυσική κατάσταση και σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να μην προσαρμοστείς εγκαίρως σε νέες συνήθειες. Δεν θα αργήσει να βρεις τον εαυτό σου να αγοράζει προϊόντα ολικής αλέσεως αντί να επιλέγεις σνακ. Το να βγείτε έξω με φίλους για μεσημεριανό γεύμα, ποτό και καφέ θα είναι πολύ πιο ωραίο για εσάς μετά την προπόνησή σας.

Αυτά είναι μόνο δέκα οφέλη του CrossFit, και αν το δοκιμάσετε, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι για όλους και ότι πρέπει πραγματικά να έχετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτό το είδος προπόνησης και επίσης να μπορέσετε να το αντέξετε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: