Τι λέει ο Π.Ο.Υ. για την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού από τα παπούτσια(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
greenthumb-26

Τι λέει ο Π.Ο.Υ.

Και αν οι μάσκες, η τήρηση αποστάσεων, το επιμελές πλύσιμο χεριών, η τακτική απολύμανση στους χώρους του σπιτιού και η αποφυγή του να ακουμπάμε συνέχεια το πρόσωπό μας είναι γνωστοί τρόποι αντιμετώπισης του κορωνοϊού, υπάρχουν ακόμα κάποιες… γκρι περιοχές στην κουβέντα αυτή.

Μία απορία που έχουν πολλοί είναι το αν και κατά πόσον ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με τα παπούτσια. Δηλαδή αν γίνεται να μεταφέρουμε τον ιό με τα παπούτσια που φοράμε εκτός και με τα οποία εισερχόμαστε μέσα στο σπίτι.

Κορωνοϊός: Τι λέει ο Π.Ο.Υ. για την πιθανή εξάπλωση από τα παπούτσια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη κάνει σχετική ανακοίνωση για το θέμα:

Η πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου COVID-19 με τα παπούτσια και η μόλυνση ατόμων είναι πολύ χαμηλή.

Ως προληπτικό μέτρο, ιδιαίτερα σε σπίτια ζουν βρέφη και μικρά παιδιά, τα οποία μπουσουλάνε ή παίζουν στο πάτωμα, είναι καλό να αφήνετε τα παπούτσια σας στην είσοδο του σπιτιού. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της επαφής με τη βρωμιά, ή τυχόν απορρίμματα, που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στα πέλματα των παπουτσιών.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ευκαιρία στήν Adidas γιά κονόμα ! Θά βγάλει αντιμολυσματικα παπουτσια !

  2. Να μας πει ο ΠΟΥ αν ο κορονοιος κολλάει με τον αυνανισμό ή στο κεφάλι σε βαράει μόνο η μαλακία;Αυτοί κάτι τέτοιο έπαθαν μάλλον.

  3. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ “ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ”

  4. Για ρώτα όσους ζούνε σε πολυκατοικίες και ειδικά στο ισόγειο και είναι πχ μια οικογένεια με 3 παιδιά και 2 ενήλικες… και στην πολυκατοικία ζούνε, επίσης… ”λ@θρέοι” και κάθε καρυδιάς καρύδι… Για ρώτα λοιπόν ΑΝ θα βρούνε τα παπούτσια στη θέση τους το επόμενο πρωί έξω απ’ την πόρτα τους;;; Άμα τα βρούνε σφύρα μου!!

    Σαν πολύ “μουσουλμανικά” δεν μας τα λέει ο Π.Ο.Υ.;;; Κρυμμένο πρόσωπο ( βλ. ΜΑΣΚΑ) και παπούτσια έξω απ’ το σπίτι;;; Δηλαδή τόσα χρόνια που μπαίναμε σπίτι με τα παπούτσια μας και τα αφήναμε σε μια γωνιά στον διάδρομο (χωλ) ή σε μια παπουτσοθήκη, τί πάθαμε;;; Το μόνο που μένει να μας “προτείνουν” ακόμα “για το καλό μας”, είναι να μας πουν ”να διαβάζουμε πού και πού το Κοράνι” γιατί -αφού βγει και καμιά ”έρευνα” μούφα- θα πουν πως δημιουργεί ”ψυχική ευεξία” και ενισχύεται έτσι το ανοσοποιητικό!! Ρε άντε πάτε να πνιγείτε ισλαμολ@γνοι!! Άι σιχτίρ!!!…για να το πω και στη γλώσσα που ”καταλαβαίνουν”!!

Comments are closed.