Η ανθρωπότητα μπορεί να ξεπεράσει πολύ πιο εύκολο την πανδημία του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επιβάρυνση του κλίματος που χρειάζεται πολλή και μεγάλη προσπάθεια, τονίζει ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.
Ο βαθύπλουτος Αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε στο BBC ότι η επίλυση του προβλήματος του κλίματος θα είναι «ό,τι πιο σπουδαίο έχει κάνει ποτέ η ανθρωπότητα», ενώ σε σύγκριση με αυτό ο τερματισμός της πανδημίας «είναι πολύ, πολύ εύκολος».
Στο νέο βιβλίο του «Πώς να αποφευχθεί μια κλιματική καταστροφή», ο κ. Γκέιτς εστιάζει σε μια παγκόσμια προσπάθεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
«Ας μην υποτιμούμε το μέγεθος της πρόκλησης. Δεν έχουμε ποτέ ξανά κάνει τέτοια μετάβαση σαν αυτή που συζητούμε ότι πρέπει να γίνει στα επόμενα 30 χρόνια. Δεν υπάρχει προηγούμενο», είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.
Τόνισε ότι οι αριθμοί που πρέπει να θυμόμαστε είναι ο 51 δισεκατομμύρια, και το μηδέν: Τα 51 δισεκατομμύρια είναι οι τόνοι αερίων του θερμοκηπίου που ο κόσμος προσθέτει στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Μηδέν, είναι ο καθαρός αριθμός των τόνων βλαβερών αερίων που πρέπει να εκλύονται ετησίως, είπε. Αυτό θα γίνει με την περικοπή των εκπομπών σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξισορροπούνται από την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα διά της φύτευσης περισσότερων δέντρων.
Στόχος του κ. Γκέιτς είναι η συνδρομή της τεχνολογίας στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων μεθόδων, ενώ θα απαιτηθεί προσπάθεια χρήσης καινοτομιών σε βαθμό που κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ.
Τα 1000 δισεκατομμύρια που λες φίλε μου θα τα μοιραστούν μεταξύ τους. Χρειάστηκαν δύο χιλιάδες χρόνια για να καταστρέψουν τον πλανήτη κσι τώρα, ως εκ θαύματος, θα τον αποκαταστήσουν. Τί νομίζουν ότι είναι, θεοί; Η γη βρωμίστηκε από τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν απάνω της στην πορεία της ιστορίας. Η Γραφή λέει ότι ο Θεός μπορεί να καθαρίσει τη γη σε μία ημέρα γιατί αυτός την έφτιαξε. Μας δουλεύουν κανονικά. Με τόσα λεφτά θα μπορούσαν να ταΐσουν τον πληθυσμό της γης αντί να απεργάζονται σχέδια εξόντωσής του.
Ο αέρας έχει 0,04% CO2. Το 1880 είχε 0,03% .Η αύξηση μετά από 140 χρόνια είναι 0,01% με φουλ βιομηχανοποίηση και καταστροφή των δασών. Ο Bill Gates θεωρεί ότι η αύξηση των ανθρώπων είναι η αιτία αύξησης του CO2 και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η μείωση του CO2 απαιτεί τη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού.
ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΊΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΧΑΡΆ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΦΈΡΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ.
΄Στιγνή τρομοκρατία τού Εβραίου μέ τήν κλιματική καταστροφή τό μεγαλο ψεμα τής νέας τάξης πραγμάτων πού ξεκίνησε τό παλαβό κορίτσι από τήν Σουηδία ή Γκρέτα Τούνμπεργκ (Greta Thunberg).Οί διαδοχικές υψηλές θερμοκρασίες τού 21ου αιώνα είναι είναι φυσικό φαινόμενο
καί δέν είναι ανθρωπογενές.Στήν Σαχάρα πρίν από 11.000 χιλιάδες χρόνια υπήρχαν μεγάλες λήμνες.Στόν Μεσοζωικό Αιώνα πρίν από 65 εκατομμύρια χρόνια ήταν όλη ή γή χωρίς πάγους
καί ή επιφάνεια τής θάλασσας ήταν 80 μέτρα ποιό ψηλή από σήμερα καί ή θερμοκρασία ήταν
6 μέ 8 βαθμούς μεγαλύτερη από σήμερα.Ολη ή γή ήταν σκεπασμένη μέ δέντρα καί γεμάτη μέ
δεινόσαυρους.Μέχρι σήμερα είναι μυστικό γιατί τά βιολιά τού Αντόνιο Στραντιβάρι έχουν τόσο ωραίο ήχο.Η θέρμανση τού κλίματος δηλώνει ό Francis Schwarze από τό Ερευνητικό Εργαστή-
ριο Επιστήμης καί Τεχνολογίας Ξύλου στό St.Gallen στή Ελβετία.Σήμερα μεγαλώνουν τά δέντρα
ποιό γρήγορα από ότι σέ ορισμένες περιοδες ψύχους στούς Δολομίτες τόν 17ον αιώνα από που προμηθευόταν ο Στραντιβάρι τά ξύλα γιά τά βιολιά του.Τό κλίμα αλλάζει καί πάντα θά αλλάζει.
Κλιματικές διακυμάνσεις είχαμε πάντοτε στήν γή.Δέν είναι έργο τών ανθρώπων όπως ισχυρίζον-
ται οί κληματικοί απατεώνες.
Η Ούρσουλα φόν ντέρ Λάιεν ή πρόεδρος τής Ευρωπαικής Ενωσης πρόκειται νά ξοδεύσει 1000 δισεκατομμύρια ευρώ γιά τήν περιττή προστασία κλίματος.Λεφτά όλων τών φορολογουμένων τής ΕΕ.Ζήτω οι κλέφτες από τίς Βρυξέλλες.
Γιάννης Λάκων
Τι ανοησίες ειναι αυτές. Ο βλάκων έχει φάει αμάσητο κάθε σκουπίδι που κυκλοφορεί απο ναζιστες, και το έχει πιστέψει. Καταντια…
Έχει δίκιο.
ΟΥΣΤ