«Τι ήταν ο γιος μου, το δουλάκι του;» – Η μητέρα του 19χρονου ξεσπάει για τον πατέρα Αντώνιο

Κοινοποίηση:
kivotos1

Η μητέρα του 19χρονου, του πρώτου παιδιού της Κιβωτού του Κόσμου, που προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο, αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τα όσα βίωσε ο γιος της, σε τρυφερή ηλικία, σε δομή της ΜΚΟ.

«Το σπίτι πάνω στην Κιβωτό είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου στις 7 το πρωί, να του πάει πρωϊνό του πατέρα», υποστηρίζει μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το δουλάκι του ήταν ο γιος μου;»

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Αυτή δεν ήταν υποψιασμένη; Η γυναίκα του δεν ήταν; Τι ήταν, το δουλάκι του ο γιος μου; Του έλεγα, γιατί του πας πρωινό παιδί μου; Θα τον πάρω τηλέφωνο. Θα γίνει της… Δεν με άφηνε. ‘Μαμά, σε παρακαλώ μη, μη’».

«Το παιδί, από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα, δεν ξέρετε τι έχει τραβήξει. Ένα είναι το σίγουρο – και θα αποδειχτεί – ότι ο… τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα», λέει χωρίς να κρύβει την αγανάκτησή της.

Η μητέρα του 19χρονου αναμένεται να καταθέσει και εκείνη στην εισαγγελία τις επόμενες ημέρες, καθώς η καταγγελία του 19χρονου σήμερα γιου της είναι αυτή που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση.

«Αποκόβουν τα παιδιά από τους γονείς τους»
Την ίδια ώρα, γονείς καταγγέλλουν πως επί χρόνια δεν τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και απαιτούν να τα συναντήσουν σήμερα.

Η Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε στα gegonota.news πως τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, που από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στο Βόλο, δεν τα έχει δει ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία 5 χρόνια.

Το οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά, ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην «Κιβωτό» για να επιβιώσουν.

«Έγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στο Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στη δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα.

Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της. «Με αποκόψανε από τα παιδιά», λέει η ίδια για την «Κιβωτό».

Η Αφροδίτη, 40 χρονών σήμερα, ήταν πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Βόρεια Ελλάδα πριν 6 χρόνια. Το παιδί της μεγάλωσε στην «Κιβωτό» του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στο Βόλο.

Όπως και η Κατερίνα, καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί τη δομή για να συναντήσει το παιδί της, που γι΄αυτό η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο.

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι, που βάζανε τιμωρία τα παιδιά, και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο», είπε στην ίδια πηγή.

Βία, ακραίες τιμωρίες, ασέλγεια

Από την Παρασκευή, η εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη δομή της «Κιβωτού» στο Βόλο, με αιχμή την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας προς «συμμόρφωση».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες για τη δομή φιλοξενίας του Βόλου ήταν σοκαριστικές, καθώς οι υπεύθυνοι έφταναν στο σημείο, για να τιμωρήσουν κάποια παιδιά, να τα κλειδώνουν σε ένα κλουβί χωρίς φαγητό και νερό όλη την ημέρα.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές αναφορές παιδιών που έπεσαν θύματα βίαιων συμπεριφορών από παιδαγωγούς της δομής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. “ΈΓΙΝΑΝ λάθη, τεράστια λάθη” σαν τα λάθη να γίνονται από μόνα τους και όχι από ανθρώπους… Θα περίμενε κανείς, έστω και αυτή την ώρα, μια ελάχιστη αυτογνωσία και ανάληψη ευθύνης “ΈΚΑΝΑ λάθη, τεράστια λάθη”. Αντι’αυτού κουβέντα για τους όρους απόμακρυνσης (μήπως ο εισαγγελέας δεν επέτρεπε την επαφή;) ή για τις ενέργειες της για την άρση αυτής της απομόνωσής της από τα παιδιά της (εφόσον ήταν παράνομη). Εύχομαι ολόψυχα όλη αυτή η ιστορία να έγινε για τα λεφτά (είναι πολλά Άρη) και τα παιδιά να μην ήταν χειρότερα στις δομές απ’ότι στις οικογένειές τους

  2. Ευτυχώς που υπάρχει ο πατήρ Αντώνιος και έχει μαζέψει εκατοντάδες παιδιά που ποιός ξέρει που θα είχαν καταλήξει. Εύχομαι να αποδείξει ότι όλα αυτά είναι σκευωρίες.

  3. Τι είσαι ε; Ε; Θα μου πεις; Ε; Τι είσαι; Είσαι πουτανίτσα; Είσαι πουτανίτσα ε;

  4. Καταγγελίες από μανάδες που τους πήραν τα παιδιά με εισαγγελική παραγγελία.

  5. Τώρα που μάθατε ότι τα παιδιά υποφέρουν στα ιδρύματα, γίνατε -όλες σας- λαλίστατες …
    ΄Οταν σάς χρειάζονταν δίπλα τους, τα απαρνηθήκατε. Τα γεννήσατε και τα εγκαταλείψατε στην τύχη τους …
    Τί κάνατε, κυρά μου, για να κρατήσετε τα παιδιά κοντά σας ?
    Πήγατε να δουλέψετε σκληρά και με αξιοπρέπεια για να τα μεγαλώσετε ?
    Τους δείξατε αγάπη και στοργή ?
    Στερηθήκατε εσείς, για να προσφέρετε σε αυτά ?
    Εσείς οι ίδιες, οι άχρηστες, οι ανίκανες, οι ανάξιες, τα κάνατε δούλους στον κάθε ανώμαλο και στον κάθε διεστραμμένο … Τώρα μυξοκλαίτε υποκριτικά, ενώ εσείς είσαστε αυτές που θέλετε πρώτες κρέμασμα

    1. Κύτταξε τον καθρέφτη σου ανάξιε πατέρα, φτύσου κι έλα να μάς ξαναπείς τί αποψάρα έχεις ακριβώς…

      1. Τί σε χάλασε, μωρή ανορθόγραφη μαϊμού ; Σου στερήσανε κι εσένα το παιδί σου επειδή απεδείχθης ολίγιστη και ανίκανη να το μεγαλώσεις ; ΄Αντε στο διάολο παλιοθήλυκα που σπέρνετε αθώα πλάσματα και τα παρατάτε να σας τα μεγαλώσουν άλλοι. Αλλά δεν φταίτε εσείς. Φταίει η Πολιτεία που δεν σας έχει ευνουχίσει ώστε να μην είσαστε σε θέση να προκαλείτε δυστυχία σε αδύναμα και ανυπεράσπιστα πλάσματα.

  6. και τι ήθελε στην κιβωτό μανδάμ ο υιός σας??γιατί δέν καθότανε στο σπίτι του? να μήν τον κάνατε τον υιό άν δέν μπορούσατε να τον θρέψετε.τώρα άπαντες οι καλοί γονείς ενεφανήσθηκαν να κάμουν καταγγελίες ..όταν πετάνε τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία δέν τους νοιάζει.

  7. Δούλος δεν ήταν, τον πάρκαρε όμως στον παπά!

Comments are closed.