Τιμήθηκαν τα θύματα στην Μονή Φενεού Κορινθίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Κοινοποίηση:
IMG_2104 Φενεός 19 Ιουλίου 2020

Για μία ακόμη χρονιά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας τιμήθηκε η μνήμη των αθώων Ελλήνων που εσφάγησαν από τις δυνάμεις του Κομμουνισμού, στα χρόνια της Κατοχής. Στην Ιστορική Μονή Φενεού είχε διαμορφωθεί στα έτη 1943-1944 Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως Ελλήνων πατριωτών από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όπου μεταφέρονταν εκατοντάδες Έλληνες, κυρίως από τις περιοχές Κορινθίας, Αρκαδίας και Αργολίδος, για να βρούνε τραγικό θάνατο στα παρακείμενα βάραθρα.

Το πρωί της Κυριακής 19 Ιουλίου 2020 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο της Μονής, με την συμμετοχή της αδελφότητος της Μονής και δεκάδων συγγενών των θυμάτων. Τους παρευρισκομένους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων, ο κ. Σπύρος Φράγκος, ενώ λίγα λόγια για το μέγεθος της τραγωδίας που εβίωσαν οι Έλληνες της ΒΑ Πελοποννήσου στα χρόνια της Κατοχής από τις δυνάμεις των Κομμουνιστών αφιέρωσε στην ομιλία του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Παναγιώτης Λιάκος.

Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων και φορέων, ενώ για μία ακόμη χρονιά απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της επίσημης Πολιτείας. Μάλιστα έγινε αναφορά σε σχετική επιστολή-πρόσκληση των οικογενειών των θυμάτων προς τον Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και σχετική παράκληση του Πανεπιστημιακού και συγγραφέως κ. Ιωάννη Μπουγά, για να παραστεί και να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων, κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί έως σήμερα.

IMG_2149 Φενεός 19 Ιουλίου 2020 IMG_2123 Φενεός 19 Ιουλίου 2020 IMG_2088 Φενεός 19 Ιουλίου 2020 IMG_2104 Φενεός 19 Ιουλίου 2020

ΠΗΓΗ: anastasiosk.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: