Την παραπομπή σε δίκη του 71χρονου που έσπρωξε συνομήλικό του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του σε σκαλιά γηπέδου, αποφάσισε ο εισαγγελέας..

Κοινοποίηση:
g3lw481569823079357

Να παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 71χρονος φίλαθλος που απώθησε ένα συνομήλικο φίλο του ο οποίος έπεσε στα σκαλιά της κερκίδας και άφησε την τελευταία του πνοή πρότεινε ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ζήτησε να δικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της βιαιοπραγίας εντός αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το περιστατικό σημειώθηκε , πριν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα του πρωταθλήματος super league 2 μεταξύ του Απόλλωνα Πόντου και του Κισσαμικού Χανίων, στο γήπεδο Καλαμαριάς. Το ματς έληξε με νίκη των φιλοξενουμένων (0-4).

«Στο 59ο λεπτό, εξ’ αφορμής της αρνητικής έκβασης του αγώνα για την ομάδα του Απόλλωνα Πόντου , αναπτύχθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του θανόντος και άγνωστου προσώπου, που αμφότεροι βρίσκονταν στην θύρα 4 του γηπέδου» αναγράφεται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με σχετικό υλικό από βίντεο που τέθηκε στη διάθεση των διωκτικών αρχών προηγήθηκε λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών.

«Και ενώ λάμβανε χώρα ο ανωτέρω διαπληκτισμός μεταξύ του θύματος και ενός αγνώστου προσώπου και ο θανών κινούταν προς τα εσωτερικά σκαλοπάτια των κερκίδων προκειμένου να αποχωρήσει, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε λεκτικά στον θανόντα λέγοντας του την φράση «άντε γ… ρε, φύγε από εδώ ρε μ…». Εν συνεχεία, ενώ ο κατηγορούμενος είχε πρόσωπο προς τα σκαλιά και ο θανών την πλάτη προς αυτά , τον απώθησε βίαια προς το κλιμακοστάσιο ασκώντας πίεση με τα δύο του χέρια στο ύψος του στήθους , με αποτέλεσμα ο θανών να καταπέσει, μεταξύ του 11ου και 12ου σκαλοπατιού, να χτυπήσει στο κεφάλι».

Πηγή : grtimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: