Τηλεφωνική απάτη με «δόλωμα» τα αναδρομικά και το ΕΣΠΑ – Έξι συλλήψεις

Κοινοποίηση:
peripoliko_evelpidon

Ηγετικό μέλος έναν Έλληνα που είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης είχε η συμμορία που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη Νίκαια. Συνελήφθησαν πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ συμμετοχή φέρονται να είχαν και άλλοι έγκλειστοι.

Η ομάδα χρησιμοποιούσε τη γνωστή μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης. Αυτή τη φορά «δόλωμα» ήταν τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ στους συνταξιούχους.
Ο έγκλειστος τηλεφώνησε την περασμένη Τρίτη σε γυναίκα από την οποία ζήτησε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 8.800 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα εισπράξει αναδρομικά συντάξεων. Μέλη της συμμορίας πήγαν μαζί της για να κάνει ανάληψη μέρους του ποσού από ΑΤΜ τράπεζας στην Αθήνα, και στη συνέχεια τη συνόδευσαν σε τράπεζα στη Νίκαια από την οποία θα έπαιρνε μέσω του ταμείου τα υπόλοιπα χρήματα.

Ωστόσο, η γυναίκα κατάλαβε έγκαιρα ότι είναι θύμα απάτης και με το που έκανε την πρώτη συναλλαγή ειδοποίησε τις Αρχές, που προχώρησαν στις συλλήψεις έξω από το τραπεζικό κατάστημα.

Η ίδια ομάδα φέρεται να είχε εξαπατήσει άλλη μία γυναίκα, την οποία έπεισε να καταθέσει 2.850 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό και να δώσει άλλα 1.000 με ταχυδρομική επιταγή προκειμένου να λάβει επιδότηση από το ΕΣΠΑ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του ήδη κρατούμενου αρχηγικού μέλους της συμμορίας και άλλων μελών είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου για παρόμοια αδικήματα. Συγκεκριμένα, είχαν εξιχνιαστεί 70 περιπτώσεις απάτης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: