Τεστ IQ: Όλοι βλέπουν τα λεωφορεία αλλά μόνοι οι ευφυείς άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ποιο είναι μεγαλύτερο

Κοινοποίηση:
iq-test-leoforia

Ένα νέο τεστ IQ με οπτική ψευδαίσθηση που «παίζει» με την προοπτική, έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αμφισβητούν αν η όρασή τους είναι καλή.

Ένας TikToker προκάλεσε τους followers του, που ξεπερνούν τους 700.000 χρήστες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με μία πονηρή ψευδαίσθηση. O DJ (@beatonthebeeb) μοιράζεται τακτικά παζλ και τεστ στο TikTok.

«Ποιο λεωφορείο είναι μεγαλύτερο» έγραψε ο DJ στη λεζάντα ενός βίντεο, στο οποίο δείχνει μια εικόνα δύο λεωφορεία σε έναν δρόμο, το ένα μπροστά από το άλλο.

Όποιος μπορεί να κοιτάξει την πονηρή ψευδαίσθηση και να καταλάβει ποιο από τα δύο λεωφορεία είναι μεγαλύτερο, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ιδιοφυΐα, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να το καταλάβει κανείς αμέσως.

iq-test-leoforia

Η λύση του Τεστ IQ

Στην πραγματικότητα τα δύο λεωφορεία έχουν το ίδιο μέγεθος. Επειδή ο δρόμος είναι πιο στενός στο πάνω μέρος της εικόνας, το πάνω λεωφορείο φαίνεται μεγαλύτερο.

«Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα προοπτικής. Παίζει με το μυαλό σας. Τα δύο λεωφορεία έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος. Ας κατεβάσουμε το πάνω λεωφορείο προς τα κάτω. Βάλτε το δίπλα στο κάτω και ορίστε, όχι μόνο το ίδιο μέγεθος – στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το ίδιο λεωφορείο» ανέφερε ο DJ.

iq-test-leoforia2

Απευθύνθηκε μάλιστα στους θεατές που μπορεί να νόμιζαν ότι άλλαξε το μέγεθος ενός από τα λεωφορεία για να υποστηρίξει τη θεωρία του. «Αν νομίζετε ότι με κάποιο μυστηριώδη τρόπο το συρρίκνωσα ενώ το μετακινούσα, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να τα μετρήσετε», δήλωσε ο TikToker.

@beatonthebeeb which bus is bigger? #mindgame #mindganes #opticalillusion #opticalillusions #perspectivetransition ♬ Sunrise – Official Sound Studio

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: