Τερμάτισε τον αγώνα στις Θερμοπύλες με αναμμένη δάδα και περικεφαλαία! (ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
lam1

Έναν ιδιαίτερο τερματισμό είχαμε στον αγώνα στα “Χνάρια των ηρώων” στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος ή για τους περισσότερους “Ευχίδας“, αναβιωτής και του αγώνα “Ευχείδιος Άθλος” τερμάτισε στον αγώνα φορώντας την περικεφαλαία των αγωνιστών της ιστορικής μάχης που διεξήχθη στο σημείο και κρατώντας μια αναμμένη δάδα.

Αναμφίβολα ο δρομέας από την περιοχή της Βοιωτίας έκλεψε τις εντυπώσεις και δέχτηκε το θερμότερο χειροκρότημα όσων βρισκόταν στο σημείο του τερματισμού εκείνη την ώρα.

lam2 lam3

lam4

lam5

Πρωτιά στο ατομικό με ρεκόρ για τον Φάνη Αρκουμάνη

Πρώτος και μάλιστα με ρεκόρ ήταν ο Φάνης Αρκουμάνης κάνοντας τα 102 χλμ με Ρεκόρ διαδρομής 8 ώρες και 56 λεπτά. Ο προηγούμενος πέρσι είχε κάνει 9 ώρες και 17 λεπτά.

Δείτε το βίντεο με τον τερματισμό του και τον λόγο που έβγαλε για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της:

Να σημειώσουμε πως ο αγώνας θα ολοκληρώθηκε σήμερα στις 12.00 και μετά από 16 ώρες διάρκειας.

Λίγα λόγια για τον αγώνα

Περισσότεροι από 200 δρομείς, αριθμός ρεκόρ,  ξεκίνησαν αργά το απόγευμα (20:00) του  Σαββάτου 1η Αυγούστου μπροστά από το μνημείο του Δημόφιλου στις Θεσπιές Βοιωτίας με κατεύθυνση και τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες Φθιώτιδας.

Αγωνίζονται «Στα χνάρια των Ηρώων», δηλαδή επί της διαδρομής που ακολούθησαν οι 700 Θεσπιείς όταν το καλοκαίρι του 480πχ προσέτρεξαν ώστε να ενισχύσουν τους 300 Σπαρτιάτες και άλλους Έλληνες πολεμιστές εκεί στο στενό ανάμεσα στο Καλλίδρομο και τη θάλασσα του Μαλιακού στην άνιση μάχη εναντίον του πανίσχυρου στρατού των Περσών.

Πρόκειται για την 3η έκδοση του δρομικού γεγονότος τιμής και μνήμης σε αυτούς που καταυγάζουν με τη θυσία τους την αιώνια πίστη στην πατρίδα και στην ελευθερία. Συμπίπτει με την συμπλήρωση των 2500 ετών από την ιστορική μάχη. Την οργανωτική ευθύνη έχουν αναλάβει ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων και ο ΑΠΣ «Απόλλων» ΔΑ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων Λεβαδείας, Αμφίκλειας -Ελάτειας, Αγίου Κωνσταντίνου-Καμένων Βούρλων-Μώλου και Λαμιέων.

lam6 lam7

Το συνολικό μήκος της δύσκολης διαδρομής μετρήθηκε στα 102χλμ. Τα κύρια σημεία της: Θεσπιές – Ασκρη (γενέτειρα Ησιόδου) – Αλίαρτος – Πέτρα (τόπος τελευταίας μάχης εντός 1829 της Επανάστασης )- Σουληνάρι – Καλάμι  – διασταύρωση Λεβαδείας/Ορχομενού  – Θούριο-  Χαιρώνεια (λιοντάρι του Φιλίππου) – διασταύρωση Δαύλειας – Αγία Παρασκευή – Κάτω Τιθορέα – Μόδι – Αγιος Φανούριος – διασταύρωση Καλλίδρομου – Αγία Ιερουσαλήμ – Μενδενίτσα – Πεύκα – Ανάβρα – έξοδος Ανωπαίας ατραπού και τερματισμός μνημείο Λακεδαιμονίων (άγαλμα Λεωνίδα). Η διαδρομή παρουσιάζει «καλοσύνες» αλλά και δυσκολίες δηλαδή αναβάσεις…

Βέβαια τηρείται το αυστηρό εγκεκριμένο πρωτόκολλο κατά του covid-19: διαλειμματική εκκίνηση, τρέξιμο ανά δυάδες, τροφοδοσία σε συσκευασία, κοκ. Ο αγώνας περιλαμβάνει τον ατομικό και δύο σκυταλοδρομίες (2 δρομείς 51,7+50,3χλμ και 4 δρομείς 24,3+27,4+26,5+23,8χλμ).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: