Τεράστιο ενδιαφέρον απ’ όλη την Ελλάδα, να στηρίξουν οικονομικά την ανέγερση εκκλησίας δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου

Κοινοποίηση:
Webp.net-resizeimage-2021-03-28T133155.572-1-1000x499

Χθες ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, να στηρίξουν καταβάλλουν από έναν μισθό, την ανέγερση εκκλησίας δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου, στο χωράφι 6 στρεμμάτων που δώρισε ο κάτοικος του χωριού Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος.

Ο ηλικιωμένος κάτοικος του Φυλακίου, που συγκίνησε με την σπουδαία προσφορά του αλλά και με τα όσα δήλωσε, ξεκινάει ήδη τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Τυρμπάκη που θα καλύψει τα πρώτα έξοδα, για την μεταβίβαση του αγροτεμαχίου του στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου. Η σημαντική αυτή προσφορά του, αλλά και η απόφαση των Προέδρων να στηρίξουν την προσπάθεια για την δημιουργία ενός Ιερού Ναού δίπλα στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, εκεί που η Κυβέρνηση ήδη νοίκιασε 33,5 στρέμματα για να επεκτείνει τις δομές και να αυξήσει την χωρητικότητα τους κατά 370 λαθρομετανάστες, ήδη ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, εκδηλώνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ από πολλές περιοχές της Ελλάδας και απλοί πολίτες αλλά και Σύλλογοι ή οργανώσεις πολιτών, αναζητούν πληροφορίες και εκφράζουν την θέληση τους να συνδράμουν οικονομικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Το σάιτ μας δέχθηκε τηλεφωνήματα και μηνύματα από αρκετές περιοχές, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, με απλούς ανθρώπους να επιθυμούν να πληροφορηθούν αν έχει ήδη “ανοίξει” τραπεζικός λογαριασμός όπου μπορούν να καταθέσουν χρήματα για να στηρίξουν την ανέγερση της εκλησίας δίπλα στις δυο δομές του Φυλακίου Ορεστιάδας.

Εμείς μεταφέραμε ήδη αυτό το ενδιαφέρον και τα αιτήματα στον Πρόεδρο της Κοινότητας Χρήστο Τυρμπάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε τα εξής:

Έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση με δικηγόρο, προκειμένου να οργανωθεί και να ρυθμιστεί με κάθε λεπτομέρεια, ο τρόπος που θα μπορεί ο καθένας να βοηθήσει οικονομικά αυτή την προσπάθεια καταθέτοντας χρήματα.

Να ανοιχθεί Τραπεζικός Λογαριασμός γι’ αυτό τον σκοπό, με απόλυτη διασφάλιση της διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας και την διαχείριση του, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή… σκιά και αμφισβήτηση.
Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση-ενημέρωση για το ζήτημα και φυσικά δημοσίευση και γνωστοποίηση του Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού, στον οποίο θα μπορεί όποιος θέλει να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί για την ανέγερση του ναού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: