Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Βόρεια προάστια και ανατολική Αττική στο μάτι του κυκλώνα

Κοινοποίηση:
kyklonas-768x550

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε μια τεράστια ακτίνα από το Σούνιο μέχρι τον Μαραθώνα, με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λύσουν το πρόβλημα και να επανέλθει κανονικά το ρεύμα στους καταναλωτές.

Ο Κωνσταντίνος Μανιάτης, πρόεδρος τεχνικού ομίλου ΔΕΗ, τόνισε πως “τις τελευταίες 48 ώρες που έχουμε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχει προκαλέσει ο «Ζορμπάς», έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια και στο κομμάτι της ανατολικής Αττικής. Οι κλήσεις είναι πάρα πολλές, με τους τεχνικούς να έχουν καλύψει 2000 με 2500 χιλιάδες προβλήματα βλαβών. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 500 με 700 κλήσεις πολιτών για βλάβες”.

Σε Ανατολική Αττική και βόρεια Προάστια τα περισσότερα προβλήματα
Τα περισσότερα προβλήματα που έχει φέρει ο τυφώνας «Ζορμπάς» ξεκινάνε «από το Σούνιο, από την Ανάβυσσο, το Λαύριο, τη Ραφήνα, μέχρι το Μαραθώνα” επεσήμανε ο κ. Μανιάτης και ανέφερε πως “υπάρχουν εκεί πολίτες που μπορεί να έχουν προβλήματα μέχρι και 24 ώρες. Ενδιάμεσα, γύρω στις 6-7 ώρες, έχουν πάρει και πάλι ρεύμα, αλλά τα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν συνέχεια προβλήματα. Δέντρα πέφτουν πάνω στα καλώδια και μένουν πάλι εκτός δικτύου. Και τρέχουν πάλι από την αρχή οι τεχνίτες για να επαναφέρουν το ρεύμα. Είναι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που μέσα στις 48 ώρες έχουν μείνει αρκετές ώρες εκτός ρεύματος. Κυρίως αυτά τα προβλήματα είναι στην ανατολική Αττική στα βόρεια προάστια, στο Μαρούσι, στην Αγία Παρασκευή, στον Άγιο Στέφανο, στο Μενίδι, στο Περιστέρι. Εκεί δημιουργούνται και υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή”.

ΔΕΔΗΕ: Μακριά από τα ηλεκτροφόρα δίκτυα
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ όπου απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους πολίτες να μείνουν μακριά και να μην αγγίζουν τα ηλεκτροφόρα δίκτυα που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει:
Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες, να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς ή άλλα στοιχεία του Δικτύου που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει αγωγό ή άλλο στοιχείο του Δικτύου στο έδαφος, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: