Τελικά δεν θα πάει κανείς φυλακή; «Λάδι» Δούρου- Ψινάκης! Θυμός και ΟΡΓΗ για το… «πλημμέλημα» με τους 100 νεκρούς στο Μάτι

Κοινοποίηση:
1

Ψινάκης, Καπάκης, στελέχη της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως – «Οι 100 άνθρωποι στο Μάτι δεν πέθαναν ανασταλτικά», λένε εξοργισμένοι πολίτες – «Να σου πώ πού να βάλεις τη γνώμη σου» ξέσπασε κάτοικος σε δημοσιογράφο που είπε ότι για την τραγωδία φταίνε τα αυθαίρετα


Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί η άσκηση ποινικής δίωξης… σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην σημερινή εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

1.indd

 

 

Ποινική δίωξη για πλημμελήματα σε 20 πρόσωπα

Οι εισαγγελικές αρχές έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος των 20 ατόμων για:

-Εμπρησμό από αμέλεια,
– Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και τέλος για
-Σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα παραπάνω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη. Ωστόσο, η προβλεπόμενη ποινή μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσει ως και τα δέκα χρόνια.

Πλέον, μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων η δικογραφία για το Μάτι διαβιβάζεται σε ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της και παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: