Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος

Κοινοποίηση:
IEROS-NAOS

Στην τελετή παρέστησαν, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

Ο κ .Νικολακόπουλος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων ότι είναι «μια ημέρα που τιμούμε όλους εκείνους που έπεσαν στο καθήκον, στην πρώτη γραμμή, υπηρετώντας με αυταπάρνηση, με μεγάλη ικανότητα, υπηρετώντας τον πολίτη, υπηρετώντας ένα βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας, την ασφάλεια των πολιτών, υπηρετώντας την πατρίδα».

Παράλληλα σημείωσε ότι η θυσία των πεσόντων αστυνομικών «…δημιουργεί ένα ιερό καθήκον, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ρόλο του αστυνομικού, να θωρακίσουμε το έργο του, κάνοντας ό,τι χρειάζεται, ενισχύοντας και δυναμώνοντας το ρόλο του, με εκπαίδευση, με σύγχρονο εξοπλισμό».

Στη συνέχεια εκφώνησε λόγο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος τόνισε ότι «αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους αστυνομικούς που θυσίασαν το πιο σημαντικό αγαθό, την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να προστατεύσουν τους συμπολίτες μας, το συλλογικό καλό και τη δημοκρατία μας» προσθέτοντας ότι «η συνθήκη που μας φέρνει φέτος εδώ όλους μαζί, είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη συναισθηματικά. Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου είναι νωπά».

Επιπρόσθετα ο κ. Μάλλιος αφού τόνισε ότι είναι χρέος της ΕΛΑΣ να μην ξεχάσει ποτέ τους πεσόντες της και να σταθεί δίπλα στις οικογένειες τους, πρόσθεσε ότι «….δεσμεύομαι ως Αρχηγός να μετασχηματίσω τον οργανισμό μας σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή αστυνομία, να εφαρμόσουμε βέλτιστες πρακτικές και αποτελεσματικές διαδικασίες, να εξοπλιστούμε με τα κατάλληλα μέσα, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα πλέγμα ασφάλειας που θα προστατεύει τον μάχιμο αστυνομικό από τον κίνδυνο που είναι συνυφασμένος με το λειτούργημα που επιτελεί».

Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής Ανδρέας Βέλλιος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ανθυπαστυνόμος Γρηγόριος Γερακαράκος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Πρεβέζης και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Μπάρκας, ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νάντια Γιαννακοπούλου, ως εκπρόσωπος του προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Βασίλειος Γραμμένος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Αθανάσιος Χαλκιάς, ως εκπρόσωπος του προέδρου των Σπαρτιατών, ο Χρήστος Αρίδας, ως εκπρόσωπος της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλειος Λώλος, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Οικονομικού Προγραμματισμού του Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Γιάνναρος, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου, αντιστράτηγος Αστέριος Ματζιώκας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, προϊστάμενοι Κλάδων, διευθυντές Διευθύνσεων και Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας του νομού Αττικής καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντες ήταν, επιπλέον, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συγγενείς θανόντων εν ώρα καθήκοντος αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι, η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη μνήμη των αστυνομικών που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων, από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1984.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: