Τα 3 βασικά λάθη που κάνουν όλοι όταν ψήνουν παϊδάκια

Κοινοποίηση:
παιδακια

Λατρεύουμε τα παϊδάκια και τα προτιμάμε κάθε φορά που κάνουμε bbq στο σπίτι, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν μας βγαίνουν τόσο νόστιμα όσο αυτά που δοκιμάζουμε στις ταβέρνες. Τι φταίει;

Δεν προετοιμάζουμε σωστά την ψησταριά

Είτε χρησιμοποιούμε ψησταριά με κάρβουνα, είτε αερίου είναι πολύ σημαντικό να έχει προετοιμαστεί καλά η ψησταριά πριν ψήσουμε και η σχάρα να έχει προθερμανθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν βάλουμε επάνω τα παϊδάκια. Στην περίπτωση των κάρβουνων πρέπει η φωτιά να καθίσει, για να αποφύγουμε τις αναφλέξεις λόγω του λίπους που θα στάζει από τα παϊδάκια. Αν η φωτιά αναζωπυρωθεί όσο ψήνουμε, τη σβήνουμε με ξίδι ή αλάτι και ποτέ με νερό!

Καλύτερο κάρβουνο είναι το δρύινο, γιατί κρατά περισσότερο, ενώ αποφεύγουμε το πεύκο, την ελιά και το έλατο γιατί τινάζονται! Για προσάναμμα χρησιμοποιούμε κληματόβεργες.

Παραλείπουμε το μαρινάρισμα

Μπορεί στις ταβέρνες συνήθως τα παϊδάκια να μην περιέχουν τίποτα άλλο από αλάτι και ίσως λίγη ρίγανη, αλλά πιστέψτε μας αν τα μαρινάρετε το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Οι μαρινάδες προσθέτουν απίστευτη νοστιμιά στα ψητά, γι’ αυτό καλό είναι να μην τις παραλείπουμε. Ιδανικά, το μαρινάρισμα γίνεται αποβραδίς στο ψυγείο. Πριν ψήσουμε, ταμπονάρουμε το κρέας σε χαρτί κουζίνας.

Δεν υπολογίζουμε σωστά τον χρόνο ψησίματος

Σας έχει τύχει τη μία να βγάλετε τα παϊδάκια πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να μην έχουν ψηθεί καλά και την επόμενη να τα άφησετε αρκετή ώρα παραπάνω με αποτέλεσμα να παραψηθούν και να γίνουν σκληρά σαν σόλες; Μην στενοχωριέστε συμβαίνει σε όλους ειδικά τον πρώτο καιρό που αρχίζουν να ψήνουν στη σχάρα και δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί.

Να θυμάστε ότι τα αρνίσια παϊδάκια θέλουν 15-20 λεπτά ψήσιμο, τα παϊδάκια κοτόπουλου 20-25 λεπτά, ενώ τα χοιρινά και μοσχαρίσια περίπου 30 λεπτά. Μην ξεχνάτε όμως και να τα γυρίζετε τακτικά, για ομοιόμορφο ψήσιμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αλήθεια τώρα; είναι θέματα αυτά πρωί πρωί; μας άνοιξες την όρεξη!!!😀

Comments are closed.