Τα οφέλη του κουρκουμά μετά από ένα μήνα καθημερινής κατανάλωσης

Κοινοποίηση:
1cd333ea489fa3396bebe62c7db293587caeb082_767505355

Οκουρκουμάς έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και ειδικά στην Ινδία θεωρείται «superfood». Η κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Μελέτη του 2013 έδειξε ότι ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλει στη λεύκανση των δοντιών.

Έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Το χρυσοκίτρινο μπαχαρικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική.

Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση κουρκουμά επί ένα μήνα:

– Ενισχύει τους θύλακες των τριχών και αποτρέπει τον κίνδυνο τριχόπτωσης.

– Λόγω της αντιμικροβιακής δράσης του, το εκχύλισμα κουρκουμά μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και παρασίτων και να μειώσει τη φλεγμονή στο λαιμό.

– Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν εξαιρετική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα.

– Μελέτη του 2007 έδειξε ότι η κουρκουμίνη μπορεί να αποτελέσει μέρος θεραπείας δερματικών παθήσεων όπως το σκληρόδερμα, η ψωρίαση, ακόμη και ο καρκίνος του δέρματος.

– Μελέτη του 2016 επιβεβαίωσε τα οφέλη της κουρκουμίνης για την αντιμετώπιση των φλεγμονών στις αρθρώσεις.

– Η τακτική κατανάλωση κουρκουμά προλαμβάνει τη γνωστική έκπτωση.

– Συμβάλλει στην απομάκρυνση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος.

– Μεταβάλλει τη σύνθεση των λιποκυττάρων μετατρέποντας τα επικίνδυνα λευκά κύτταρα του λίπους σε καλά καφέ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: