“Τα κουταλο-μαχαιροπήρουνα δεν έχουν κ.Δερμιτζάκη θέση στην Εκκλησία….”

Κοινοποίηση:
1

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα


Ο απόστολος Πέτρος στην πρώτη του Καθολική Επιστολή παρουσιάζει τον διάβολο ως «λέοντα ωρυόμενο» που περιπατεί «ζητών τίνα καταπίει».
Αυτή είναι η δουλειά των δαιμόνων και των υπηρετών τους: να κατασπαράξουν τον άνθρωπο, να τον καταρρακώσουν ψυχικά, να τον απομακρύνουν από τον Θεό και να χάσει την ψυχή του.
Έχουν λυσσάξει τα όργανα του διαβόλου στην πατρίδα μας με κάθε τι που έχει σχέση με τον Θεό και την Εκκλησία Του.
Πρόσφορο έδαφος οι μέρες μας, όπου η πανδημία έχει τρομοκρατήσει πολύ κόσμο και αφέντες και μη,αυτού του τόπου βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν τον αντιεκκλησιαστικό και θεομάχο βόθρο της καρδιάς τους. Να ρίξουν τους οχετούς της αθείας τους.
Με δυο μέτρα και δυο σταθμά αντιμετωπίζουν κάθε τι που έχει να κάνει με την Εκκλησία και την Πίστη καιν όλη η αυστηρότητα και η ακριβής τήρηση των λεγομένων «υγειονομικών μέτρων» εξαντλούνται κυρίως στους εκκλησιαστικούς χώρους. Το είδαμε από της μέρες του lock down. H Αλκηστις Πρωτοψάλτη μπορούσε να τραγουδά εποχούμενη και μάλιστα με Πρωθυπουργική κάλυψη και η Εκκλησία ακόμη και μέχρι σήμερα δεν μπορεί να λιτανεύσει τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους.
Βλέπετε ο covid-19 επιχειρείται τεχνηέντως να παρουσιάζεται επιλεκτικός επισκέπτης (sic)! Έτσι κάποιοι φωστήρες που βρήκαν την ευκαιρία της προβολής και κατοικοεδρεύουν σε κάποια τηλεοπτικά πλατώ, επικρίνουν συστηματικά την Εκκλησία και κάθε ιεροπραξία που γίνεται σ’ αυτήν, ενώ ποιούν την νήσσα όταν πρόκειται για συναυλίες, συγκεντρώσεις φιλάθλων κλπ.
Ε, όχι κύριοι! Ποιόν κοροϊδεύετε; Πόσα περιστατικά καταγράψατε εντός κάποιου Ιερού Ναού; ΚΑΝΕΝΑ. Πόσοι προσβλήθηκαν μέσω της θείας Κοινωνίας ; Ουδείς!
Γιατί και ένα περιστατικό να υπήρχε, θα μας το κάνατε μπαϊράκι και θα μας το κραδαίνατε στα μούτρα μας.
Αλλά πού να χωρέσει ο πεπερασμένος νούς, το μικρό μας μυαλουδάκι, τα μεγαλεία του Θεού!
«Ου φέρει το μυστήριον έρευνα» αλλά προσεγγίζεται με την πίστη.
Δεν θέλετε να πιστεύετε; Ας μην πιστεύετε.
Δεν θέλετε να κοινωνάτε; Ας μην κοινωνάτε!
Αφήστε μας εμάς ήσυχους να πιστεύουμε στο δικό μας «παραμύθι»!!!
Επιτέλους πια, ας σταματήσει ο κάθε άπιστος και άγευστος Θείας Χάριτος καλαμαράς, να ξεστομίζει ό,τι του κατέβει για τα ιερά και τα όσια της αμωμήτου πίστεώς μας!
Τα κουταλο-μαχαιροπήρουνα δεν έχουν
κ.Δερμιτζάκη θέση στην Εκκλησία.
Συνεχίστε να διατηρείτε εσείς την σιλουέτα σας χρησιμοποιώντας τα .
Στην Εκκλησία όσοι πιστεύουμε μιλάμε για ιερά σκεύη. Στην Εκκλησία τίποτε δεν υπάρχει εική και ως έτυχε.
Γιατί Εκκλησία είναι αυτός ο ίδιος ο Χριστός.
Ο Χριστός εμπιστεύθηκε σε μας έναν μεγάλο θησαυρό που λέγεται ορθόδοξη πίστη!
Κι αυτόν τον θησαυρό, εμείς οι λίγοι χριστιανοί, η μαγιά, θα τον κρατήσουμε, με την Χάρη του Θεού, ως κόρην οφθαλμού. Εδραίοι και αμετακίνητοι σε ό,τι παραλάβαμε από τους Αγίους και Ομολογητές της πίστεώς μας:
«Οι προφήται ως είδον, οι απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν, η οικουμένη ως συμπεφρόνηκεν, η χάρις ως έλαμψεν, η αλήθεια ως αποδέδεικται, το ψεύδος ως απελήλαται, η σοφία ως επαρρησιάσατο, ο Χριστός ως εβράβευσεν ούτω φρονούμεν, ούτω κηρύσσομεν, Χριστόν τον αληθινόν Θεόν ημών και τους αυτού αγίους εν λόγοις τιμώντες, εν συγγραφαίς, εν νοήμασιν, εν θυσίαις, εν ναοίς, εν εικονίσμασι τον μεν ως Θεόν και Δεσπότην προσκυνούντες και σέβοντες, τους δε δια τον κοινόν Δεσπότην και ως αυτού γνησίους θεράποντας τιμώντες και την κατά σχέσιν προσκύνησιν απονέμοντες αύτη η πίστις των αποστόλων, αύτη η πίστις των πατέρων, αύτη η πίστις των ορθοδόξων, αύτη η πίστις την οικουμένην εστήριξεν».
Αυτό το απόσπασμα του Συνοδικού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, «επόμενοι τοις αγίοις Πατράσι», θα το τηρήσουμε μέχρις εσχάτων όσο κι αν οι δαίμονες της αβύσσου λυσσούν και βυσσοδομούν εναντίον μας.
Ο πιστός λαός του Θεού, το «μικρόν ποίμνιον» με την Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες όλων των Αγίων, θα περιφρουρήσει και θα υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων τον αιώνιο θησαυρό που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
Όσοι δεν το καταλαβαίνετε αυτό ή δεν μπορείτε να μεταφέρετε το φορτίο έως το τέλος να αποσυρθείτε. Δεν θα σας ζητήσουμε το λόγο.Πάψετε, όμως, να λοιδωρείτε την πίστη μας και όλους εμάς που επιμένουμε να συνεχίζουμε να πιστεύουμε όπως παραλάβαμε απο τους πατέρες μας.

πηγή: exapsalmos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βρήκαν τώρα τήν ευκαιρία κάτι ψευτοεπιστήμονες τής τρύπιας δεκάρας να χτυπήσουν ύπουλα τήν θρησκεία μας καί τήν εκκλησία μας.Λοιδορούν καί κατηγορούν τήν θεία Κοινωνία.Τρομοκρατούν τόν κόσμο μέ τόν ιό καί μέ τήν μάσκα.Ο κρετίνος ο Βλαχοδήμαρχος Μπακογιάννης γλεντοκοπάει συνωστισμένος μά μεγάλη παρέα ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ καί ο κρετίνος καί η παρέα του.Βλέπε σημερινό “Μακελειό”.
    Αν ζούσε τώρα ο Μακαριστός Χριστόδουλος όλα τούτα τά τρωκτικά θά είχαν κρυφτεί στά λαγούμια τους.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.