Τα είδε όλα αγρότης στα Φιλιατρά: Κοίταξε το ελαιόδεντρο και είδε να κρέμονται δύο τεράστια φίδια!

Κοινοποίηση:
280872744_5287976967906949_4182172865561687148_n

Δύο τεράστια φίδια περίπου 3 μέτρων κατατρώμαξαν αγρότη ο οποίος εκτελούσε αγροτικές εργασίες τις προηγούμενες μέρες στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών. Τα ερπετά είχαν τυλιχθεί πάνω από ένα ελαιόδεντρο και δεν έφευγαν.

Μάλιστα, ο αγρότης δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία τους και μόλις τα είδε σε απόσταση ενός μέτρου από το κεφάλι του πάγωσε!

 

Τα φίδια εκτιμάται ότι ήταν Λαφιάτες και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 4 μέτρα. Κυνηγουν κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνουν συχνά σε δέντρα και θάμνους. Τρέφονται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδια που δαγκώνει αν αρπαχτούν.

gargalianoionline.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Δεν υπάρχει πιο αβλαβές και χρήσιμο ζώο απο τους Λαφιάτες. Ξεβρωμίζουν τον τόπο απο τα ποντίκια ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο ακόμα και αν τον δαγκώσουν.

  2. Ένα φίδι και σε τέτοια απόσταση από το κεφάλι σου είναι πολύ κρύο πράγμα. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν κάποια μαθήματα για τα Ελληνικά φίδια έτσι ώστε να μην πανικοβαλόμαστε. Πάντως είναι κρύο πράγμα……..

  3. ΑΦΟΥ ΣΤΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΙΑ.
    ΦΙΔΙΑ,ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ τοιαύτα …………….

  4. Ελπιζω ο αγροτης να μην σκοτωσε τα φιδια, διοτι οι Λαφιατες ειναι ακινδυνα και χρησιμα οντα.

    1. Αν ειναι δυνατον,αστεια λες…..βεβαια δεν θα τα σκοτωσε.μαλλον θα τα πηρε και στο σπιτι αγκαλια στο κρεβατι.

    2. Ρε φίλε τι λες τώρα.Και μόνο που το βλέπεις μπροστά σου παθαίνεις συγκοπή.

Comments are closed.