Τα δίνουν όλα οι δημοσκόποι για να παρουσιάσουν “καλό” τον Μητσοτάκη – Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση:
καλπη

Μια νέα δημοσκόπηση για την πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η εταιρεία Metron Analysis.

Πώς κρίνουν οι πολίτες την Κυβέρνηση και την Αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων, ποιος προηγείται στην καταλληλόλητα και πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,2%, 5,1% το ΚΚΕ, 4,8% για την Ελληνική Λύση και 3,4% για το ΜέΡΑ25. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διαμορφώνεται πλέον στις 8,4 μονάδες.

Όπως αναλύθηκε στο δελτίο ειδήσεων, η υπόθεση των παρακολουθήσεων πλήγωσε ελαφρά το κυβερνών κόμμα, ωστόσο ένα μήνα μετά φαίνεται πως επανακάμπτει, με τις απώλειες να πιστώνονται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ.
Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά διαμορφώνεται στις 10.4 μονάδες με τη ΝΔ να πιστώνεται 35,8%, 25,4 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 15% για το ΠΑΣΟΚ.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες σε ποσοστό 41% τον πρωθυπουργό, έναντι 21% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η αρνητική αξιολόγηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι 54% και 69% για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η ΝΔ δεν έχει υποστεί ιδιαίτερη φθορά από την υπόθεση των υποκλοπών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα να κάνει και σχετικές δηλώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: