Τα βάζει με όλους και με όλα ο Σουλτάνος: «Ο Μακρόν οδηγεί το αντι-μουσουλμανικό μίσος στην ευρωπαϊκή ήπειρο»

Κοινοποίηση:
μακρον ερντογαν

Σκληραίνει η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καλεί τη Δευτέρα τους Τούρκους σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

«Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος και να ζεις με τον ισλαμικό τρόπο ζωής στις δυτικές χώρες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια εκδήλωση στην Άγκυρα, σύμφωνα με τη Daily Sabah.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία θεωρεί την ισλαμοφοβία ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας , ο Ερντογάν κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει δράση απέναντι στα εγκλήματα μίσους. «Πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν μεγάλη ευθύνη για την αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί πλέον να αγνοεί την ισλαμοφοβία».
«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να καλέσουν τον Μακρόν που οδηγεί το αντι-μουσουλμανικό μίσος στην ήπειρο για να σταματήσει αυτές τις πολιτικές», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο μιας νέας αντιπαράθεσης με την Τουρκία, μετά και τις λεκτικές επιθέσεις εναντίον του εκ μέρους του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και των εκκλήσεων για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο, ανήρτησε σειρά από tweet, με τα οποία επιβεβαιώνει τις αξίες που πρεσβεύει και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι απορρίπτει τη «ρητορική του μίσους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: